Activiteiten

Kinderlezingen

Hoe kun je onzichtbaar kleine dingen toch zichtbaar maken? Waarom groeien er boven op de berg geen bomen? Hoe oud kun je worden? Krijg het antwoord op deze en andere vragen tijdens de maandelijkse Kinderlezingen.

Kinderlezing

Echte kindervragen

Tijdens iedere lezing staat een echte kindervraag centraal. Samen met een wetenschapper ga je met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Het is dus lekker interactief en je leert er veel van. De kinderlezingen zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

  • € 5,- per losse lezing

De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Er is telkens ook een lezing om 11.00 uur voor deelnemers van de MuseumJeugdUniversiteit.

Agenda

Zondag 15 december 2019
13.00 uur
Hoe oud kan ik worden?

De medische wetenschap ontwikkelt zich razendsnel. Sommige wetenschappers denken dat mensen in de toekomst veel ouder kunnen worden dan nu, maar zover zijn we nog niet. Hoe oud zou jij willen worden, als je kon kiezen? Medisch bioloog Renée van Amerongen (UvA) vertelt in deze Kinderlezing over ouder worden en of we er iets aan kunnen veranderen.

Wat is het: Kinderlezing
Duur: 1 uur
Voor wie: Kinderen van 8 - 12 jaar

zondag 19 januari 2020 Komen er nog diersoorten bij?

Een olifant verschilt van een mug en een vis kan onder water leven. Sinds het eerste leven op aarde ontstond is er een enorme variatie aan dieren, planten en micro-organismen gekomen. Maar hoe is dat gegaan? En komen er nog steeds diersoorten bij? Bioloog Astrid Groot laat zien hoe het zit. Kaartverkoop start binnenkort.

Wat is het: Kinderlezing
Duur: 1 uur
Voor wie: Kinderen van 8 - 12 jaar

Verslagen

Nieuwsgierig naar de Kinderlezingen of het antwoord op een van de vragen? Lees er meer over in de verslagen van alle Kinderlezingen die al geweest zijn!