Activiteiten

Kinderlezingen

Hoe kun je onzichtbaar kleine dingen toch zichtbaar maken? Waarom groeien er boven op de berg geen bomen? Krijg het antwoord op deze en andere vragen tijdens de maandelijkse Kinderlezingen. Samen met een wetenschapper ga je met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Tijdens iedere interactieve lezing staat een echte kindervraag centraal. Geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Programma

pakketje.jpg

Hoe bepaal je de snelste route?
Wiskundige Clara Stegehuis over de rol die grote netwerken spelen bij het bezorgen van pakketjes

Wat is de snelste route om zoveel mogelijk in NEMO te kunnen zien en doen? En hoe kies je deze route? En wat heeft de snelste route met Facebook of jouw gebruik van internet te maken? Wiskundige Clara Stegehuis laat in deze Kinderlezing zien welke rol wiskundige netwerken spelen en waarvoor we ze gebruiken.

Zondag 13 december 2020
13.00-14.00 uur

sound kid.jpeg

Waarom ben je gevoelig voor sommige geluiden?
Hersenwetenschapper Romke Rouw over fijne fluister- en smerige smakgeluiden

Veel mensen vinden smakgeluiden niet fijn. Voor sommige mensen is het zelfs verschrikkelijk. Maar andere geluiden ervaren veel mensen juist als iets fijns, bijvoorbeeld fluistergeluiden. Soms kunnen ze zelfs een gelukkig gevoel geven. Waarom vinden we sommige geluiden fijn en andere niet? Hersenwetenschapper Romke Rouw legt het uit in deze Kinderlezing.

Zondag 10 januari 2021
13.00-14.00 uur

Kinderlezing

De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Voor deelnemers van de MuseumJeugdUniversiteit is er een lezing om 11.00 uur.

Verslagen

Nieuwsgierig naar de Kinderlezingen of het antwoord op een van de vragen? Lees er meer over in de verslagen van alle Kinderlezingen die al geweest zijn!