Activiteiten

Kinderlezingen

Hoe werken bijen samen? Raakt energie ooit op? Hoe weet Youtube wat ik leuk vind? Krijg het antwoord op deze en andere vragen tijdens de maandelijkse Kinderlezingen.

Kinderlezing

Echte kindervragen

Tijdens iedere lezing staat een echte kindervraag centraal. Samen met een wetenschapper ga je met proefjes en opdrachten op zoek naar het antwoord. Het is dus lekker interactief en je leert er veel van. De kinderlezingen zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

  • € 5,- per losse lezing
  • € 2,50 voor UvA-medewerkers en hun kinderen, bij een toegangskaart voor NEMO of een museumkaart

Let op: altijd reserveren via het formulier om zeker te zijn van een plaats!

De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam.

Agenda

Zondag 16 december 2018 Hoe oud kan een ster worden?

Het heelal is al ontzettend oud en de sterren aan de hemel lijken het eeuwige leven te hebben. Maar wat gebeurt er als een ster ophoudt te bestaan? Astrofysicus Anna Watts onderzoekt dit en laat in deze Kinderlezing zien wat supernova’s en zwarte gaten zijn.

Wat is het: Kinderlezing
Duur: 1 uur
Voor wie: Kinderen van 8 - 12 jaar

Zondag 20 januari 2019 Wat zit er in de plastic soep?

Tasjes, snoepwikkels, drinkflesjes, speelgoed. Dagelijkse voorwerpen die één ding gemeen hebben: ze komen in grote hoeveelheden in zee terecht, in wateren over de hele wereld. Dit verschijnsel wordt plastic soep genoemd. Samen met milieuwetenschapper Heather Leslie van de Vrije Universiteit Amsterdam duiken kinderen in de wereld van het plastic afval.

Wat is het: Kinderlezing
Duur: 1 uur
Voor wie: Kinderen van 8 - 12 jaar

Verslagen

Nieuwsgierig naar de Kinderlezingen of het antwoord op een van de vragen? Lees er meer over in de verslagen van alle Kinderlezingen die al geweest zijn!