Onderwijs

Mbo

Wil je NEMO bezoeken met jouw mbo-klas? Een zelfstandig groepsbezoek is voor alle mbo-groepen mogelijk. Voor studenten mbo Pedagogisch Werk zijn er twee lesprogramma's.

Plan je bezoek

Er zijn vaste starttijden voor mbo-groepen op dinsdag t/m vrijdag om 10.30 en 14.00 uur. Er geldt een groepstarief van €156 (max. 32 studenten, begeleiders gratis).

NEMO is tot en met september 2023 volgeboekt. Willen jullie NEMO na september bezoeken? Stuur een aanvraag per mail naar reserveringen@e-nemo.nl.

In de maand december zijn er geen schoolbezoeken mogelijk in verband met festiviteiten en activiteiten rondom het 100-jarig bestaan van NEMO.

Lesmateriaal Pedagogisch Werk

Voor studenten Pedagogisch Werk heeft NEMO twee lesprogramma’s: een basisprogramma en een verdiepend programma. Daarin maken zij op een laagdrempelige manier kennis met wetenschap en technologie. Beide programma's bestaan uit drie modules. De modules begeleiden en verdiepen de ervaringen die studenten opdoen voor, tijdens en na een bezoek aan NEMO. Door studenten zelf te laten spelen, ontdekken ze dat W&T dichtbij en relevant is. En hoe makkelijk en leuk het is om samen met kinderen aan de slag te gaan met W&T! 

Let op! Vergeet het lesmateriaal niet te printen en mee te nemen naar NEMO.

Basisprogramma

In dit programma maken eerste- en tweedejaars studenten kennis met Wetenschap en Technologie (W&T), onderzoekend en ontwerpend leren en verschillende fenomenen en principes. De voorbeelden in het lesmateriaal laten zien hoe je die terugziet in ‘de echte wereld’ en bepaalde beroepen. 

Lesmateriaal docent

Lesmateriaal studenten

Verdiepend programma

Dit materiaal voor tweedejaars studenten biedt een vervolg aan het basisprogramma. In dit lesmateriaal stappen de studenten in de rol van de ontwerper en begeleider van een W&T-activiteit. Hoe kun je onderzoekend en ontwerpend leren in de activiteit stoppen? Hoe maak je de activiteit ‘rijker’? En hoe laat je hem aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van jouw groep?

Lesmateriaal docent

Lesmateriaal studenten

DD605161.jpg

Feedback

We horen graag hoe je het bezoek aan NEMO en/of het mbo-lesmateriaal hebt ervaren. Je kunt je feedback sturen naar Katja van der Geer via vandergeer@e-nemo.nl.

Talentontwikkeling met W&T

Dit lesmateriaal is ontwikkeld binnen de samenwerking Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie. NEMO werkt daarin als partner samen met de mbo-colleges van het ROC van Amsterdam-Flevoland, basisscholen, kinderopvang en bso, kennisinstituten, bedrijven en branche-organisaties en lokale overheden. Kijk op deze website voor meer informatie.