Onderwijs

Mbo

Wil je NEMO bezoeken met jouw mbo-klas? Een zelfstandig groepsbezoek is voor alle mbo-groepen mogelijk. Voor studenten mbo Pedagogisch Werk zijn er twee lesprogramma's.

Plan je bezoek

Mbo-groepen kunnen een bezoek plannen op vaste starttijden, van maandag tot en met vrijdag om 11.00 en 13.30 uur. Bekijk de beschikbaarheid en plan online een groepsbezoek via onderstaande button.

Prijzen

Er geldt voor mbo-groepen een groepsprijs van €96,- voor maximaal 16 studenten, begeleiders mogen gratis naar binnen.

Project Planet Change

Wil je als MBO-docent meer weten over duurzaamheid rond ruimtevaart? Kom dan dinsdag 26 maart naar de gratis workshops in NEMO en maak kennis met allerlei lesactiviteiten over dit onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van landbouwgewassen via satellieten, irrigatiesystemen in de ruimte, het optimaliseren van een transportroute of het opruimen van ruimtepuin. 

De lesactiviteiten beslaan (inclusief werkbladen en materialenlijsten) allemaal één lesuur en zijn direct in te zetten voor studenten.  

Meedoen? Meld je dan alvast aan. Het ochtend- en middagprogramma verschilt van elkaar, dus je kan je voor één of beide dagdelen inschrijven. Vrijdag 1 maart ontvang je een formulier waarop je precies kan aangeven welke tijden jou uitkomen en welke onderwerpen je aanspreken.

Deze informatiesessie met workshops wordt georganiseerd door de Leidse instrumentmakers School (LiS) en NEMO Science Museum vanuit het Erasmus+-project Planet Change.

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar  planet-change@e-nemo.nl. 

NEMO vernieuwt in 2024

Van januari tot en met juni 2024 werkt NEMO aan de nieuwe tentoonstelling Technium. Dit betekent dat in deze periode de tweede verdieping tijdelijk niet bereikbaar is.

Tijdens de werkzaamheden zijn alle andere verdiepingen gewoon toegankelijk. Ook staat in de Evenementenzaal de Makerij, een workshopfestival met drie gloednieuwe activiteiten. In 2024 is er geen lesmateriaal voor de opleiding MBO Pedagogisch Werk beschikbaar.

Feedback

We horen graag hoe je het bezoek aan NEMO hebt ervaren. Je kunt je feedback sturen naar Katja van der Geer via vandergeer@e-nemo.nl.