Onderwijs

Mbo

Wil je NEMO bezoeken met jouw mbo-klas? Een zelfstandig groepsbezoek is voor alle mbo-groepen mogelijk. Voor studenten mbo Pedagogisch Werk zijn er twee lesprogramma's.

Plan je bezoek

Mbo-groepen kunnen een bezoek plannen op vaste starttijden, van maandag tot en met vrijdag om 11.00 en 13.30 uur. Bekijk de beschikbaarheid en plan online een groepsbezoek via onderstaande button.

In de maand december is een museumbezoek voor mbo-studenten niet mogelijk in verband met festiviteiten en activiteiten rondom het 100-jarig bestaan van NEMO.

Prijzen

Er geldt voor mbo-groepen een groepsprijs van €96,- voor maximaal 16 studenten, begeleiders mogen gratis naar binnen.

NEMO vernieuwt in 2024

Van januari tot en met juni 2024 werkt NEMO aan een nieuwe tweede verdieping. Dit betekent dat de tweede verdieping tijdelijk niet bereikbaar is.

Tijdens deze periode zijn alle andere verdiepingen gewoon toegankelijk. Ook staat in de Evenementenzaal de Makerij, een workshopfestival met drie gloednieuwe activiteiten. In 2024 is het lesmateriaal voor de opleiding MBO Pedagogisch Werk niet beschikbaar.

Lesmateriaal Pedagogisch Werk

Voor studenten Pedagogisch Werk heeft NEMO twee lesprogramma’s: een basisprogramma en een verdiepend programma. Daarin maken zij op een laagdrempelige manier kennis met wetenschap en technologie. Beide programma's bestaan uit drie modules. De modules begeleiden en verdiepen de ervaringen die studenten opdoen voor, tijdens en na een bezoek aan NEMO. Door studenten zelf te laten spelen, ontdekken ze dat W&T dichtbij en relevant is. En hoe makkelijk en leuk het is om samen met kinderen aan de slag te gaan met W&T! 

Let op! Vergeet het lesmateriaal niet te printen en mee te nemen naar NEMO.

Basisprogramma

In dit programma maken eerste- en tweedejaars studenten kennis met Wetenschap en Technologie (W&T), onderzoekend en ontwerpend leren en verschillende fenomenen en principes. De voorbeelden in het lesmateriaal laten zien hoe je die terugziet in ‘de echte wereld’ en bepaalde beroepen. 

Lesmateriaal docent

Lesmateriaal studenten

Verdiepend programma

Dit materiaal voor tweedejaars studenten biedt een vervolg aan het basisprogramma. In dit lesmateriaal stappen de studenten in de rol van de ontwerper en begeleider van een W&T-activiteit. Hoe kun je onderzoekend en ontwerpend leren in de activiteit stoppen? Hoe maak je de activiteit ‘rijker’? En hoe laat je hem aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van jouw groep?

Lesmateriaal docent

Lesmateriaal studenten

DD605161.jpg

Feedback

We horen graag hoe je het bezoek aan NEMO en/of het mbo-lesmateriaal hebt ervaren. Je kunt je feedback sturen naar Katja van der Geer via vandergeer@e-nemo.nl.

Talentontwikkeling met W&T

Dit lesmateriaal is ontwikkeld binnen de samenwerking Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie. NEMO werkt daarin als partner samen met de mbo-colleges van het ROC van Amsterdam-Flevoland, basisscholen, kinderopvang en bso, kennisinstituten, bedrijven en branche-organisaties en lokale overheden. Kijk op deze website voor meer informatie.