Onderwijs

Pabo

Pabo studenten kunnen in NEMO op een laagdrempelige manier kennis maken met bèta en techniek.

Plan je bezoek

Pabogroepen kunnen een bezoek plannen op vaste starttijden, van maandag tot en met vrijdag om 11.00 en 13.30 uur. Bekijk de beschikbaarheid en plan online een groepsbezoek via onderstaande button.

Prijzen

Er geldt voor pabo-groepen een groepsprijs van €96,- per groep (tot 16 studenten). Kom je met meer studenten, dan is de prijs €96,- extra per groep van 16 studenten. Begeleiders mogen gratis naar binnen.

Lesmateriaal: NEMO voor de pabo

NEMO heeft een uitgebreid pakket met lesmateriaal, bestaande uit werkbladen voor in NEMO, een presentatie en twee inspirerende opdrachten met instructievideo’s. Gebruik het lesmateriaal als voorbereiding of afsluiting bij een bezoek aan NEMO. Je kunt het lesmateriaal ook los van een bezoek aan NEMO gebruiken.

Onderzoekend leren

Door de vernieuwing van de tweede verdieping komen de opdrachten die verwijzen naar de tweede verdieping te vervallen.

Het lesmateriaal voor onderzoekend leren bestaat uit het volgende: 

Voor in NEMO

Voor op de pabo

Gebruik deze presentatie om studenten te laten kennis maken met NEMO Science Museum en het aanbod van NEMO op het gebied van lesmateriaal, nascholing en een bezoek aan NEMO met een klas.

Video: Onderzoeken zoals in NEMO

Ontwerpend leren

Het lesmateriaal voor ontwerpend leren bestaat uit het volgende:

Voor op de pabo

Video: Instructie Kettingreactie
#NEMOchallenge: compilatie van kettingreacties

Feedback

We horen graag hoe je het bezoek aan NEMO en/of het pabo-lesmateriaal van NEMO hebt ervaren. Je kunt je feedback sturen naar Katja van der Geer via vandergeer@e-nemo.nl