Wat is er te doen

Het dak van NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

Stadsplein met tentoonstelling

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica. Maar het dak is ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras. 

Cascade

Zodra de zon gaat schijnen, stroomt er op het dak van NEMO 4.000 liter water door 30 waterbakken. Renzo Piano ontwierp deze waterloop als spetterend onderdeel van het dakplein. Bij de watercascade kan in de zomer volop met water gespeeld worden. Wie niet met water wil spelen, geniet van het geluid van het stromende water dat langs de cascades omlaag komt.

NEMO-cascade-DigiDaan-juli2016.jpg

Openingstijden en toegang dak

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het dakplein momenteel alleen toegankelijk voor museumbezoekers. 

Het dakplein is elke dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.30 uur open. In de vakanties is het dak ook geopend op maandag. 

Geniet op het dak van verse broodjes, diverse drankjes, warme borrelhappen en natuurlijk een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Bij slecht weer en speciale evenementen is het dakplein gesloten.

Partner(s)