Wat is er te doen

Het dak van NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

Openingstijden en toegang dak

Het dak is iedere dag open van 10.00 tot 17.30 uur. Van donderdag t/m zaterdag is het dak extra open tot 21.00 uur (bij slecht weer worden de normale openingstijden gehanteerd). Zolang de coronamaatregelen gelden is het dak alleen gratis toegankelijk voor museumbezoekers (consumptie verplicht). Heb je geen museumticket, dan betaal je € 3,50 entree per persoon. Dit bedrag is inclusief een drankje naar keuze bij de bar op vertoon van je entreebewijs.

Entreebewijzen zijn te koop halverwege de trap aan de oostkant van het pand. Het is niet nodig je dakbezoek te reserveren. Bij slecht weer is het dak gesloten. 

NEMO Zomerdak: Muziek op het dak

NEMO Zomerdak.jpg

Elke donderdagavond in augustus is er live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen met NEMO Zomerdak. Dit jaar is NEMO Zomerdak een terraseditie. Dat houdt in dat voor iedere bezoeker een zitplaats verplicht is. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Zonder zitplek helaas geen toegang. Van 17.30 - 20.30 uur.

Met o.a.
6 augustus Midas Meester, drums
13 augustus Yorick van Norden 
20 augustus Joelle Charan (pop), met José Santibáñez (basgitaar) en Floris van Elderen (drums, percussie)
27 augustus Gianfranco Mascayano, salsa

Yoga op het dak

Heb je behoefte aan ruimte, ontspanning, energie en beweging? Voor een stralende zomer, kom je op zaterdagochtend in juli en augustus naar het dak van NEMO. Geniet tijdens deze yogales van het mooie ochtendlicht en het fijne vergezicht.

De lessen worden gegeven door Padmini, yogadocent bij Vers Licht.

yoga op het dak
  • Iedere zaterdagochtend in juli en augustus, van 9.00 tot 10.00 uur. 
  • Om 8.45 uur verzamelen bij het hek op de trap naar het dakplein toe.
  • Neem je eigen yogamatje mee.
  • Er is genoeg ruimte; we houden rekening met de 1,5 meter afstand.
  • Een ticket kost € 16,50; dat is inclusief een consumptie en toegang tot het dakterras.
  • Koop hier je ticket.

Gezond ontbijt

Na afloop van je sportles kun je ons restaurant aanschuiven voor een lekker en gezond ontbijt, bestaande uit magere yoghurt gevuld met vers fruit en muesli, een volkoren croissant en een wortel-gember-smoothie à € 8,95.

Stadsplein met tentoonstelling

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica. Maar het dak is ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras. 

Vanuit het restaurant kijk je uit over de tentoonstelling Energetica met indrukwekkende sculpturen, het terras en de Amsterdamse binnenstad. Dat maakt dat je het hele jaar rond binnen en buiten kan genieten van het unieke uitzicht, onder genot van een lekkere lunch of goede kop koffie. 

Partner(s)