Wat is er te doen

Het dak van NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

Stadsplein met tentoonstelling

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica. Maar het dak is ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras. 

NEMO Zomerdak

NEMO Zomerdak.jpg

Van 5 augustus t/m 5 september 2021 is het dakplein van NEMO Science Museum op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur open. Iedere donderdagavond is er live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen.

Toegang tot het dakplein is gratis. Het aantal zitplaatsen is beperkt dus kom vroeg, er is geen mogelijkheid om te reserveren.

Op donderdag 19 augustus kun je genieten van jazz en flamenco van het Grachtenfestival. De rest van het muziekprogramma wordt binnenkort op deze pagina bekend gemaakt.

Guy Tristan Salamon_vGilst NEMO Zomerdak.jpg

Donderdag 19 augustus, 17.30 uur
Grachtenfestival: flamenco en jazz

Een zomerse avond met twee topbands! Eerst luister en kijk je naar het Jeff Heijne Trio en danseres Conchita Boon met de mooiste flamencomuziek en vurige dans. Vervolgens neemt de Guy Salamon Group het over: acht jazzmuzikanten in een spetterend optreden vol nostalgie en vooruitblikken, hyperrealisme en fantasie, vreugde en eenzaamheid, chaos en stilte. Met composities van Guy Salamon; muziek waarin veel verschillende invloeden te horen zijn, van traditionele wereldmuziek tot wilde improvisatie.

Cascade

Zodra de zon gaat schijnen, stroomt er op het dak van NEMO 4.000 liter water door 30 waterbakken. Renzo Piano ontwierp deze waterloop als spetterend onderdeel van het dakplein. Bij de watercascade kan in de zomer volop met water gespeeld worden. Wie niet met water wil spelen, geniet van het geluid van het stromende water dat langs de cascades omlaag komt.

Openingstijden en toegang dak

Het dakplein is elke dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.30 uur open. In de vakanties is het dak ook geopend op maandag. Geniet op het dak van verse broodjes, diverse drankjes, warme borrelhappen en natuurlijk een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de hal van NEMO. 

Bij slecht weer en speciale evenementen is het dakplein gesloten.

Partner(s)