Wat is er te doen

Het dak van NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

Stadsplein met tentoonstelling

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica. Maar het dak is ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras. 

Vanuit het restaurant kijk je uit over de tentoonstelling Energetica met indrukwekkende sculpturen, het terras en de Amsterdamse binnenstad. Dat maakt dat je het hele jaar rond binnen en buiten kan genieten van het unieke uitzicht, onder genot van een lekkere lunch of goede kop koffie. 

Openingstijden en toegang dak

 Het dakplein is tijdelijk gesloten voor bezoekers zonder museumticket. Het restaurant is tijdelijk gesloten voor alle bezoekers.

Bij slecht weer, speciale evenementen, tijdens de jaarwisseling en Koningsdag is er geen toegang tot het dakplein. 

Partner(s)