Wat is er te doen

Het dak van NEMO

Het dak van NEMO Science Museum is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

Stadsplein met tentoonstelling

NEMO architect Renzo Piano had met het dak van het gebouw een echte piazza (stadsplein) voor ogen. Op dit plein vond hij interactie belangrijk, met volop ruimte voor het samenspel tussen de mens en de elementen. En gelegenheid tot interactie is er volop. Hier doe je bijvoorbeeld samen ontdekkingen over zon, wind en waterkracht en duurzame energie met de zelf bedienbare sculpturen van de buitententoonstelling Energetica. Maar het dak is ook een mooie plek voor een ontspannen moment op het terras. 

Cascade

Zodra de zon gaat schijnen, stroomt er op het dak van NEMO 4.000 liter water door 30 waterbakken. Renzo Piano ontwierp deze waterloop als spetterend onderdeel van het dakplein. Bij de watercascade kan in de zomer volop met water gespeeld worden. Wie niet met water wil spelen, geniet van het geluid van het stromende water dat langs de cascades omlaag komt.

NEMO-cascade-DigiDaan-juli2016.jpg

Muziek en films op het dak

Donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus 2022 is het feest op het dak van NEMO. Een weekend vol met films, live muziek, eten en drinken.

Donderdag, 20.00 - 21.00 uur
Grachtenfestival
Toegang is gratis.

Vrijdag en zaterdag, dak open vanaf 18.30 uur
ROEF i.s.m. IDFA en Cinetree
Dakbios en live muziek, tickets via ROEF.

Film op het dak van NEMO - Foto DigiDaan.jpg

Openingstijden en toegang dak

Het dakplein is elke dag geopend van 10.00 - 17.30 uur open. Op Koningsdag, 27 april, is het dak gesloten.

Geniet op het dak van verse broodjes, diverse drankjes, warme borrelhappen en natuurlijk een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Bij slecht weer en speciale evenementen is het dakplein gesloten.

Partner(s)