Home

De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

Tentoonstelling Bits of You

NEMO - Bits of You - Foto DigiDaan (10).jpg

In De Studio is nu de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. In zes paviljoens ontdek je stap voor stap hoe jouw data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over je identiteit en gedrag. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: lijk ik wel op mijn digitale profiel? Lees meer over Bits of You

Donderdagavond in De Studio

Iedere donderdagvond (en een zaterdag) is er een workshop, lezing of ander event rondom het thema data in De Studio. Lees meer over het programma op donderdagavond

De Studio Buurtprogramma

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert NEMO in of bij De Studio een programma speciaal voor volwassenen uit de buurt. Lees meer over het buurtprogramma. 

Tickets, openingstijden en locatie

plattegrond CS De Studio.jpg

Openingstijden
Woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur.
Maandag en dinsdag gesloten.

De tentoonstelling Bits of You is t/m zondag 6 maart 2022 te bezoeken.

Tickets en prijzen
Voor De Studio reserveer je een apart ticket met tijdslot.  

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, Collegekaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider mindervalide/Autipas: gratis

Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een tijdslot. Ook bezoekers met een entreepas of kaart hebben een ticket nodig. 

Locatie
De Studio is op het Marineterrein in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat. Vanaf NEMO Science Museum is het ongeveer 15 minuten lopen. 

Adres: Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam.
Lees meer over bereikbaarheid van De Studio.

Coronatoegangsbewijs
Voor een bezoek aan De Studio is een coronatoegangsbewijs verplicht. Hier vind je meer informatie over de maatregelen die NEMO neemt voor een veilig bezoek

Project Morgen

NEMO - De Studio - Zintuigen van Amsterdam - Foto DigiDaan (1).jpg

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn?

Iedereen heeft andere wensen en zorgen als het gaat om de wereld van morgen. Praat erover mee op de vragenwand: we zijn benieuwd naar je mening!

Installatie Zintuigen van Amsterdam
De opstelling Zintuigen van Amsterdam is een interactieve installatie over de sensoren in de stad. Welke metingen worden er gedaan en hoe wordt data verzameld? De installatie informeert over de sensoren in Amsterdam en hoe deze sensoren de stad slimmer maken. Je wordt uitgedaagd om mee te denken!

De installatie is een samenwerking van AMS Institute, Gemeente Amsterdam en NEMO, en maakt deel uit van het programma Responsible Sensing Lab. Hierin wordt onderzocht hoe zogenoemde ‘slimme technologie’ in de stad kan worden ontworpen op een verantwoorde manier, waarbij rekening wordt gehouden met sociale waarden als autonomie, privacy, transparantie en inclusie. 

NEMO - De Studio - De Toekomstkamer - Foto DigiDaan.jpg

Installatie De Toekomstkamer
Een boodschappen-drone, een robot huisdier, een 112-sensor… Uitvindingen die jij in je toekomstige huiskamer zou willen hebben? Of juist absoluut niet? Sommige ontwikkelingen van nu maken ons leven in de toekomst gemakkelijker of duurzamer. Andere uitvindingen zijn misschien minder welkom. Bij de installatie De Toekomstkamer maak je zelf een keuze en richt je je eigen huiskamer in.

De Toekomstkamer is een vast onderdeel van De Studio van NEMO Science Museum, waarin bezoekers en medewerkers reflecteren op de toekomst. De opstelling zal getest en aangepast worden op basis van bijdrages van bezoekers.

Roboat AMS.jpg

Roboat
Om 5 jaar onderzoek, ontwikkeling en experimenten af te sluiten, organiseert Amsterdam Institute for advanced Metropolitan Solutions een tentoonstelling in De Studio van NEMO over de door hen ontwikkelde Roboat.

Loop de Roboat binnen door op de plattegrond van de romp te stappen. Een storyboard voert je langs de robotreis vanaf het eerste prototype. Lees meer over het potentieel van autonome schepen voor de gemeente Amsterdam. Bekijk hoe de romp is ontworpen om aanpasbaar en modulair te zijn voor verschillende doeleinden, waardoor stedelijke functies zoals watertaxi's, afvalbeheersystemen, on-demand infrastructuur en verzending van goederen mogelijk zijn.

Ben je benieuwd naar de stappen die zijn gezet om twee autonome full-scale prototypes te ontwikkelen? Kom het Roboat-verhaal bezoeken in De Studio van NEMO.

Over De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken. Eerder waren de tentoonstelling Voedsel van morgen en Stemmen van de Noordzee te zien. Lees hier meer over de eerdere programma's in De Studio van NEMO.