Home

De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

Tentoonstelling Bits of You

NEMO - Bits of You - Foto DigiDaan (10).jpg

In De Studio is de tentoonstelling Bits of You te zien. In deze nieuwe tentoonstelling voor volwassenen ervaar je hoe datasporen die we dagelijks achterlaten onze levens beïnvloeden. En dat dat niet voor iedereen hetzelfde is.  

In zes paviljoens ervaar je stap voor stap hoe onze data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over onze identiteit en gedrag. Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: lijk ik wel op mijn digitale profiel? 
De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 9 januari 2022.

Partners Bits of You
De tentoonstelling Bits of You wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, COMMIT/, Mondriaan Fonds en het VSB Fonds. Centraal Bureau voor de Statistiek is betrokken als samenwerkingspartner.

Openingstijden en route

plattegrond A5 vierkant.png

Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 20.00 uur.
Zaterdag en zondag van 12.00 - 17.30 uur.
Maandag en dinsdag gesloten.

Locatie
De Studio bevindt zich op het Marineterrein en is te vinden door de bordjes te volgen vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat 5. Vanaf NEMO Science Museum is het ongeveer 15 minuten lopen. Lees meer over bereikbaarheid van De Studio.

De Studio van NEMO, Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam.

Toegangsprijs

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, Collegekaart: € 3,75
  • Op vertoon van ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider mindervalide/Autipas: gratis

Voor De Studio dien je een apart ticket aan te schaffen. Dit ticket is niet geldig voor NEMO Science Museum. Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een tijdsslot. Ook bezoekers met een entreepas of kaart hebben een ticket nodig. 

Veilig bezoek
NEMO zorgt er samen met de bezoekers voor dat het bezoek aan De Studio zo veilig en prettig mogelijk verloopt.  Hier vind je meer informatie over de maatregelen die NEMO neemt en wat van jou verwacht wordt voor een veilig bezoek

Project Morgen

NEMO - De Studio - Zintuigen van Amsterdam - Foto DigiDaan (1).jpg

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn?

Iedereen heeft andere wensen en zorgen als het gaat om de wereld van morgen. Praat erover mee op de vragenwand: we zijn benieuwd naar je mening!

Installatie Zintuigen van Amsterdam
De opstelling Zintuigen van Amsterdam is een interactieve installatie over de sensoren in de stad. Welke metingen worden er gedaan en hoe wordt data verzameld? De installatie informeert over de sensoren in Amsterdam en hoe deze sensoren de stad slimmer maken. Je wordt uitgedaagd om mee te denken!

De installatie is een samenwerking van AMS Institute, Gemeente Amsterdam en NEMO, en maakt deel uit van het programma Responsible Sensing Lab. Hierin wordt onderzocht hoe zogenoemde ‘slimme technologie’ in de stad kan worden ontworpen op een verantwoorde manier, waarbij rekening wordt gehouden met sociale waarden als autonomie, privacy, transparantie en inclusie. 

NEMO - De Studio - De Toekomstkamer - Foto DigiDaan.jpg

Installatie De Toekomstkamer
Een boodschappen-drone, een robot huisdier, een 112-sensor… Uitvindingen die jij in je toekomstige huiskamer zou willen hebben? Of juist absoluut niet? Sommige ontwikkelingen van nu maken ons leven in de toekomst gemakkelijker of duurzamer. Andere uitvindingen zijn misschien minder welkom. Bij de installatie De Toekomstkamer maak je zelf een keuze en richt je je eigen huiskamer in.

De Toekomstkamer is een vast onderdeel van De Studio van NEMO Science Museum, waarin bezoekers en medewerkers reflecteren op de toekomst. De opstelling zal getest en aangepast worden op basis van bijdrages van bezoekers.

Over De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken. Eerder waren de tentoonstelling Voedsel van morgen en Stemmen van de Noordzee te zien. Lees hier meer over de eerdere programma's in De Studio van NEMO.