Home

De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

Energy Junkies

Bezoek de tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO: Energy Junkies.

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. 

Bij een bezoek aan Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. Lees meer over Energy Junkies.

Donderdagavond in De Studio

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit in De Studio. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over het thema energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. In De Studio kun je voorafgaand aan de activiteiten vanaf 19.00 uur een drankje nuttigen (gratis voor pashouders) en de tentoonstelling bezoeken. Meer informatie en tickets.

Swap till you Drop

De kledingruil is terug! Op zaterdag 1 juli organiseert NEMO de Swap till you Drop zomereditie in De Studio. Goed voor je garderobe, én voor het klimaat. Verzamel de kleding die jij niet meer draagt en ruil onder het genot van een drankje de leukste broeken, truien en shirts. Je ontvangt van ons de eerste 2 drankjes helemaal gratis! Meer informatie en tickets.

Project Morgen

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn? Lees meer over Project Morgen.

Tickets, openingstijden en locatie

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur.

Donderdag 27 april 2023 (Koningsdag) gesloten.
Donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag) geopend.
Maandag 29 mei 2023 (2e Pinksterdag) geopend.

Tickets en prijzen

Voor De Studio reserveer je een apart ticket met starttijd.  

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis

Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een starttijd. Ook bezoekers met een entreepas of kaart hebben een ticket nodig. 

plattegrond CS De Studio.jpg

Locatie

De Studio is op het Marineterrein in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen.

Adres: Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam.
Lees meer over bereikbaarheid van De Studio.

Over De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken.

Eerder waren de tentoonstellingen Voedsel van morgenStemmen van de Noordzee en Bits of You te zien. Lees meer over de eerdere programma's in De Studio van NEMO.