Home

De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

Energy Junkies

Bezoek Energy Junkies in De Studio van NEMO. Een tentoonstelling voor volwassenen te zien t/m zondag 29 oktober.

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. 

Bij een bezoek aan Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. Lees meer over Energy Junkies.

Unesco Werelderfgoed & Klimaat

Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar Yellowstone? Overal in de wereld is prachtig Werelderfgoed te zien, maar reizen daar naartoe heeft een keerzijde.

Hoe kun je de impact van jouw vakantie zo klein mogelijk maken? Bezoek op 28 september De Studio van NEMO en ga samen met deskundigen in gesprek over Werelderfgoed & Klimaat. Lees meer en reserveer tickets.

Donderdagavond in De Studio

NEMO organiseert regelmatig extra activiteiten in De Studio. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over het thema energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. In De Studio kun je voorafgaand aan de activiteiten vanaf 19.00 uur een drankje nuttigen (gratis voor pashouders) en de tentoonstelling bezoeken. Meer informatie en tickets.

Project Morgen

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn? Lees meer over Project Morgen.

Tickets, openingstijden en locatie

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur.
De tentoonstelling is te zien t/m zondag 29 oktober 2023.

Tickets en prijzen

Voor De Studio reserveer je een apart ticket met starttijd.  

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis

Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een starttijd. Ook bezoekers met een entreepas of kaart hebben een ticket nodig. 

Looproute van Amsterdam Centraal naar De Studio van NEMO

Locatie

De Studio is op het Marineterrein in Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het ongeveer 20 minuten lopen.

Adres: Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam.
Lees meer over bereikbaarheid van De Studio.

Over De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken.

Eerder waren de tentoonstellingen Voedsel van morgenStemmen van de Noordzee en Bits of You te zien. Lees meer over de eerdere programma's in De Studio van NEMO.