Plan je bezoek

Toegankelijkheid

NEMO is ingericht op een leuke en interessante dag uit voor iedereen. Op deze pagina vind je praktische informatie over de toegankelijkheid. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. In het museum kun je ook een van de medewerkers aanspreken, we helpen je graag verder.

Rolstoel, rollator of scootmobiel

NEMO is toegankelijk voor rolstoelen, rollators en scootmobielen, met uitzondering van het dakplein. Het museum is voorzien van liften. Bij de kassa is er een aantal rolstoelen te leen. Rolstoelen kunnen telefonisch of per mail worden gereserveerd. Mocht je tijdens je bezoek vragen of hulp nodig hebben, spreek dan een van de medewerkers aan. We helpen je graag verder.

Aangepaste toiletten

In NEMO zijn aangepaste toiletten aanwezig op elke verdieping, behalve de 3e verdieping. De toiletten hebben aan één zijde een ruimte van minimaal 80 cm en zijn voorzien van steunrails en aangepaste wastafels.

Begeleiding

Bezoekers die NEMO niet zelfstandig kunnen bezoeken, mogen gratis een begeleider meenemen, op vertoon van een Begeleiderspas of Autipas. 

Hulphonden

Geregistreerde geleidehonden zijn welkom in NEMO.

Rustig bezoek

Via de website kun je een tijd reserveren voor je bezoek. Doordeweeks na 14.00 uur en buiten de schoolvakanties om is het vaak rustiger.

Blinde en slechtziende bezoekers

NEMO werkt samen met Bartiméus Fonds aan een verbeterde toegankelijkheid van het museum en de website voor bezoekers met een visuele beperking.