Plan je bezoek

Bereikbaarheid

NEMO ligt aan het Oosterdok in het centrum van Amsterdam. Het opvallende kopergroene gebouw is uit de verte al te zien.

Vanaf het Centraal Station

  • Te voet: 15 minuten lopen. Ga vanaf de hoofduitgang (centrumzijde) van het Centraal Station links. 
  • Met de bus: Neem bus 22 en stap uit bij halte Kadijksplein. Vanaf de halte is het ongeveer 5 minuten lopen. Bekijk de reisplanners op  www.9292.nl of www.gvb.nl

Er zijn momenteel veel wegwerkzaamheden rondom het Centraal Station. Door omleidingen is de looptijd soms iets langer. Navigeren via Google maps is vanwege de vele wijzigingen ook niet altijd betrouwbaar. Tip: gebruik de ANWB routeplanner, die is vaak iets accurater. 

Met de auto

Over het algemeen is NEMO prima bereikbaar met de auto. Houd wel rekening met hoge parkeerkosten in het centrum van Amsterdam. Kijk voor de actuele bereikbaarheid op:

Adres

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam

Parkeergarages

NEMO heeft geen eigen parkeergelegenheid. Er zijn vier parkeergarages in de buurt van NEMO. De parkeertarieven verschillen per garage en worden regelmatig aangepast. Kijk voor actuele parkeertarieven op de website van de garage. Voordeliger parkeren kan op diverse P+R locaties aan de rand van de stad. 

Tip: gebruik voor het wandelen van de parkeergarage naar NEMO de ANWB routeplanner en selecteer "te voet".

Parkeergarage Oosterdok
400 meter naar NEMO

Parkeergarage Markenhoven
600 meter naar NEMO

Q-Park Parkeergarage Waterlooplein
750 meter naar NEMO

Q-Park Parkeergarage Amsterdam Centraal
1,3 km naar NEMO

Boek een parkeerplaats voorafgaand aan uw bezoek via de website van Q-Park.

P+R garages
Er zijn in Amsterdam diverse parkeergarages met een P+R regeling. Parkeren is in deze garages veel voordeliger dan in het centrum. Vanaf de garage reis je makkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam. Bijvoorbeeld P+R Noord of P+R Zeeburg zijn geschikte locaties.

Touringcars

Touringcars kunnen parkeren op de speciale parkeerplaats voor bussen: P2 bij Passengers Terminal Amsterdam. Leerlingen afzetten kan tot 11:00 uur op de westkade van NEMO. Dit mag echter niet bij reguliere bushaltes of ergens anders langs de Prins Hendrikkade. Na 11:00 uur raden we aan de op- en afstaphalte H11 te gebruiken ter hoogte van het Scheepvaartmuseum. Zie ook www.amsterdam.nl.