Plan je bezoek

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Ook met de auto of de fiets is NEMO prima te vinden.

Vanaf het Centraal Station

  • Te voet en per fiets: 15 minuten lopen. Ga vanaf de hoofduitgang van het Centraal Station links en volg de borden 'Route Oosterdok'. Ook fietsers volgen deze route.
  • Met de bus: Neem bus 22 en stap uit bij halte Kadijksplein. Bekijk de reisplanners op  www.9292.nl of www.gvb.nl

Met de auto

Over het algemeen is NEMO prima bereikbaar met de auto. Hou wel rekening met hoge parkeerkosten in het centrum van Amsterdam. Kijk voor de actuele bereikbaarheid op:

Adres

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam

Parkeergarages

Parkeren in de Amsterdamse binnenstad is kostbaar. NEMO heeft geen eigen parkeergelegenheid. Er zijn vier parkeergarages in de buurt van NEMO. Bij twee daarvan krijgen NEMO bezoekers korting. De parkeertarieven verschillen per garage en worden regelmatig aangepast. Die korting wordt niet gegeven bij betaling met een credit card. Kijk voor actuele parkeertarieven op de website van de garage. Voordeliger parkeren kan op diverse P+R locaties aan de rand van de stad. 

Parkeergarage Markenhoven
25% korting, 600 meter naar NEMO

Toon de parkeerkaart aan de NEMO kassa en krijg een kortingskaart die bij vertrek in de betaalautomaat van de garage ingevoerd moet worden.

P1 Parkeergarage Waterlooplein
10% korting, 750 meter naar NEMO

Neem de parkeerkaart mee naar de kassa van NEMO en laat een stempel zetten, de korting wordt bij terugkomst verrekend in de betaalautomaat van de parkeergarage.

Parkeergarage Oosterdok
400 meter naar NEMO

Let op: Parkeergarage Oosterdok is momenteel lastig te bereiken, in verband met werkzaamheden in de buurt.

P1 Parking Amsterdam Centraal
1,3 km naar NEMO

Boek een parkeerplaats voorafgaand aan uw bezoek via de website van P1.

P+R garages
Er zijn in Amsterdam diverse parkeergarages met een P+R regeling. Parkeren is in deze garages veel voordeliger. Vanaf de garage reis je makkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum van Amsterdam. Bijvoorbeeld P+R Noord of P+R Zeeburg zijn geschikte locaties.

Touringcars

Touringcars kunnen parkeren op de speciale parkeerplaats voor bussen: P6 bij Passengers Terminal Amsterdam. Leerlingen afzetten kan tot 11:00 uur op de westkade van NEMO. Dit mag echter niet bij reguliere bushaltes of ergens anders langs de Prins Hendrikkade. Na 11:00 uur raden we aan de op- en afstaphalte H11 te gebruiken ter hoogte van het Scheepvaartmuseum. Zie ook www.amsterdam.nl.