Plan je bezoek

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Ook met de auto of de fiets is NEMO prima te vinden.

Vanaf het Centraal Station

  • Te voet en per fiets: 15 minuten lopen.Ga vanaf de hoofduitgang van het Centraal Station links en volg de borden 'Route Oosterdok'. Ook fietsers volgen deze route.
  • Met de bus: Neem bus 22 en 48 en stap uit bij halte Kadijksplein. Bekijk de reisplanners op  www.9292.nl of www.gvb.nl

Met de auto

Hoewel NEMO prima bereikbaar is met de auto, blijft het parkeren in de Amsterdamse binnenstad kostbaar. NEMO heeft geen eigen parkeergelegenheid. Bij een aantal parkeergarages in de directe omgeving krijgen NEMO-bezoekers korting.

Parkeergarages

Er zijn vier parkeergarages in de buurt van NEMO. Bij drie daarvan krijgen NEMO bezoekers korting. Die korting wordt niet gegeven bij betaling met een credit card. De parkeertarieven verschillen per garage.  

Parkeergarage Oosterdok

Eerste vijf uur 30% korting, 400 meter naar NEMO

Neem de parkeerkaart mee naar de kassa van NEMO en laat een stempel zetten, de korting wordt bij terugkomst verrekend in de betaalautomaat van de parkeergarage. De NEMOkorting geldt voor het uurtarief (€1,- per 12 minuten, €5,- per uur), na vijf uur gaat een vast tarief in van €13,- voor 24 uur en geldt de 30% NEMOkorting niet.

Adres: Oosterdoksstraat 150, 1011 DK 

Parkeergarage Markenhoven
25% korting, 600 meter naar NEMO

Toon de parkeerkaart aan de NEMO kassa en krijg een kortingskaart die bij vertrek in de betaalautomaat van de garage ingevoerd moet worden.

Adres: Anne Frankstraat 220, 1011 MP

Parkeergarage Waterlooplein

10% korting, 750 meter naar NEMO

Neem de parkeerkaart mee naar de kassa van NEMO en laat een stempel zetten, de korting wordt bij terugkomst verrekend in de betaalautomaat van de parkeergarage.

Adres: Valkenburgerstraat 238, 1011 ND

P1 Parking Amsterdam Centraal
1,3 km naar NEMO

Boek een parkeerplaats voorafgaand aan uw bezoek via de website van P1. Kosten zijn €20,- per 24 uur.

Adres: Prins Hendrikkade 20A 1012 TL 

P1 Arena
Transferium met P+R

De parkeergarage van de Amsterdam Arena heeft een P+R regeling. De metro rijdt van het Transferium naar het Amsterdam Centraal Station. De P+R regeling geldt alleen als er géén evenementen in de Amsterdam Arena zijn.

Adres: Burgemeester Stramanweg 130 1101 EP 

  • Parkeren na 10.00 en in het weekend kost €1 per 24 uur.
  • Parkeren voor 10.00 uur kost € 8 voor de eerste 24 uur en daarna € 1 per 24 uur .
  • Op de P+R terreinen zijn losse P+R GVB-kaarten te koop met korting, of gebruikers kunnen hun eigen OV-chipkaart gebruiken.
  • Belangrijke voorwaarde voor het voordelige P+R parkeertarief is een bezoek aan het centrumgebied. Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Alleen dan komen gebruikers in aanmerking voor het voordelige P+R parkeertarief.

Touringcars

Touringcars kunnen parkeren op de speciale parkeerplaats voor bussen: P6 bij Passengers Terminal Amsterdam. Wilt u de touringcar eerst kinderen laten afzetten? Dat kan tot 11:00 uur op de westkade van NEMO, maar niet bij reguliere bushaltes of ergens anders langs de Prins Hendrikkade. Na 11:00 uur raden we u aan de op- en afstaphalte H11 te gebruiken ter hoogte van het Scheepvaartmuseum. Zie ook de aanwijzingen voor touringcars op www.amsterdam.nl.

Adres

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam