Plan je bezoek

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Ook met de auto of de fiets is NEMO prima te vinden.

Vanaf het Centraal Station

  • Te voet en per fiets: 15 minuten lopen. Ga vanaf de hoofduitgang van het Centraal Station links en volg de borden 'Route Oosterdok'. Ook fietsers volgen deze route.
  • Met de bus: Neem bus 22 en stap uit bij halte Kadijksplein. Bekijk de reisplanners op  www.9292.nl of www.gvb.nl

Met de auto

Over het algemeen is NEMO prima bereikbaar met de auto. Kijk voor de actuele bereikbaarheid op:

Adres

NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam

Parkeergarages

Parkeren in de Amsterdamse binnenstad is kostbaar. NEMO heeft geen eigen parkeergelegenheid. Er zijn vier parkeergarages in de buurt van NEMO. Bij drie daarvan krijgen NEMO bezoekers korting. De parkeertarieven verschillen per garage en worden regelmatig aangepast. Die korting wordt niet gegeven bij betaling met een credit card. Kijk voor actuele parkeertarieven op de website van de garage.

Parkeergarage Oosterdok
Eerste vijf uur 30% korting, 400 meter naar NEMO

Neem de parkeerkaart mee naar de kassa van NEMO en laat een stempel zetten, de korting wordt bij terugkomst verrekend in de betaalautomaat van de parkeergarage. De NEMOkorting geldt voor het uurtarief, na vijf uur gaat een vast tarief in voor 24 uur en geldt de 30% NEMOkorting niet. 

Let op: Parkeergarage Oosterdok is momenteel lastig te bereiken, in verband met werkzaamheden in de buurt.

Parkeergarage Markenhoven
25% korting, 600 meter naar NEMO
Toon de parkeerkaart aan de NEMO kassa en krijg een kortingskaart die bij vertrek in de betaalautomaat van de garage ingevoerd moet worden.

P1 Parkeergarage Waterlooplein
10% korting, 750 meter naar NEMO

Neem de parkeerkaart mee naar de kassa van NEMO en laat een stempel zetten, de korting wordt bij terugkomst verrekend in de betaalautomaat van de parkeergarage.

P1 Parking Amsterdam Centraal
1,3 km naar NEMO

Boek een parkeerplaats voorafgaand aan uw bezoek via de website van P1.

P1 Arena
Transferium met P+R

De parkeergarage van de Amsterdam Arena heeft een P+R regeling. De metro rijdt van het Transferium naar het Amsterdam Centraal Station. De P+R regeling geldt alleen als er géén evenementen in de Amsterdam Arena zijn.

Touringcars

Touringcars kunnen parkeren op de speciale parkeerplaats voor bussen: P6 bij Passengers Terminal Amsterdam. Leerlingen afzetten kan tot 11:00 uur op de westkade van NEMO. Dit mag echter niet bij reguliere bushaltes of ergens anders langs de Prins Hendrikkade. Na 11:00 uur raden we aan de op- en afstaphalte H11 te gebruiken ter hoogte van het Scheepvaartmuseum. Zie ook www.amsterdam.nl.