Voortgezet onderwijs

Schoolbezoek NEMO

NEMO biedt een aantrekkelijke aanvulling op de lessen in de klas. Leerlingen komen op een verrassende manier met wetenschappelijke fenomenen en technologische principes in aanraking. Bij veel tentoonstellingen zijn gratis werkbladen en workshops beschikbaar.

Tijdelijk geen groepsboekingen

NEMO kan op dit moment geen groepsboekingen aannemen. Wij zullen op de website communiceren wanneer boeken weer mogelijk is. 

Tarieven

Voor het onderwijs heeft NEMO speciale, gereduceerde tarieven. 

  • Leerlingen € 6,50
  • Begeleiders gratis
  • Begeleide workshops en demonstraties gratis

Betalen via CJP Weborder is mogelijk.

Voorwaarden onderwijstarief

  • Scholen zijn verplicht vooraf te boeken
  • Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 leerlingen)
  • Scholen bezoeken NEMO buiten de schoolvakanties
  • Een schoolbezoek duurt max. 3 uur
  • Betalen met Museumkaart is niet mogelijk


De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de Bezoekvoorwaarden NEMO

Rondvaart Amsterdam
Combineer een bezoek aan NEMO met een rondvaart door Amsterdam. Neem contact op met NEMO voor de mogelijkheden.

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Meer informatie

Schooltoer
NS, GVB en CJP introduceren een nieuw product: de Schooltoer. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart met korting. Meer informatie

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen.

Openingstijden

April t/m juni
Maandag t/m vrijdag vanaf 09.30
September t/m maart
Dinsdag t/m vrijdag vanaf 10.00

Tijdens schoolvakanties is het niet mogelijk tegen het schooltarief te boeken.

Eten en drinken

Eten en drinken kan op diverse locaties in NEMO. Eigen lunch mee naar NEMO? Dat is geen probleem. Maar liever niet tussen de tentoonstellingen. Voor groepen wordt er daarom bij aankomst een tijd en plek aangewezen waar meegebrachte consumpties kunnen worden genuttigd. Het is ook mogelijk om vooraf lunchpakketten te bestellen.

Werkbladen in NEMO

Print en gebruik de werkbladen in NEMO om een bezoek meer structuur te geven. Aan de hand van vragen en opdrachten worden leerlingen door de tentoonstellingen geleid. 

Workshops en demonstraties

Haal nog meer uit het NEMO bezoek door met de klas deel te nemen aan een workshop of demonstratie, begeleid door NEMO medewerkers. Bij workshops zijn werkbladen (bij de tentoonstelling in NEMO), een handleiding voor de docent en lesmateriaal voor in de klas beschikbaar. Workshops en demonstraties zijn gratis en zijn vooraf (minimaal drie weken van tevoren) te reserveren.

Eerst een keertje komen kijken?

Eerst een keer rondkijken in NEMO voordat je met klas komt? Breng dan een gratis kennismakingsbezoek aan het museum. Neem hiervoor contact op met NEMO.