Voortgezet onderwijs

Schoolbezoek NEMO

NEMO biedt een aantrekkelijke aanvulling op de lessen in de klas. Leerlingen komen op een verrassende manier met wetenschappelijke fenomenen en technologische principes in aanraking. Bij veel tentoonstellingen zijn gratis werkbladen beschikbaar.

Leuk en veilig schoolbezoek

Het bezoek aan NEMO gaat op dit moment even iets anders dan je gewend bent. NEMO zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Tijdens het bezoek volgt momenteel íedere groep, tot en met 24 juni, na het ontvangst de demonstratie Wetenschap om je heen. Daarna begint het vrij bezoek.

Hier vind je meer informatie over de maatregelen die NEMO neemt en wat van jou verwacht wordt voor een veilig museumbezoek.

Reserveer een groepsbezoek

Groepsbezoeken aan NEMO zijn weer mogelijk. In verband met de capaciteit kunnen groepen niet groter zijn dan 30 personen. Stuur een aanvraag per mail naar reserveringen@e-nemo.nl.

Schooljaar 2020-2021 is volgeboekt.

Tarieven

Voor het onderwijs heeft NEMO speciale, gereduceerde tarieven. 

  • Groepstarief €156,- (max 32 lln)
  • Begeleiders gratis
  • Begeleide workshops en demonstraties gratis

Betalen via CJP Weborder is mogelijk.

Voorwaarden onderwijstarief

  • Scholen zijn verplicht vooraf te boeken
  • Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 leerlingen)
  • Scholen bezoeken NEMO buiten de schoolvakanties
  • Een schoolbezoek duurt max. 3 uur
  • Betalen met Museumkaart is niet mogelijk


De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de bezoekvoorwaarden.

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Meer informatie

Schooltoer
NS, GVB en CJP introduceren een nieuw product: de Schooltoer. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart met korting. Meer informatie

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen.

Openingstijden

NEMO is open op dinsdag t/m vrijdag.

Vaste starttijden
Voor voortgezet onderwijs zijn er vaste starttijden

Blok 1 - 13.00uur
Blok 2 - 14.00uur

Schoolgroepen kunnen alleen buiten de vakanties boeken.

Eten en drinken

Vanwege het gebrek aan zitplaatsen is er momenteel geen lunchplek voor groepen beschikbaar. We verzoeken voor of na het bezoek ergens anders te lunchen.

Extra activiteiten voor scholen

Op dit moment bieden we in verband met de coronamaatregelen aan álle groepen de demonstratie Wetenschap om je heen aan. Overige demonstraties en workshops met begeleiding hopen we weer te kunnen bieden, zodra de maatregelen versoepelen.

Werkbladen in NEMO

Print en gebruik de werkbladen in NEMO om een bezoek meer structuur te geven. Aan de hand van vragen en opdrachten worden leerlingen door de tentoonstellingen geleid. 

Eerst een keertje komen kijken?

Eerst een keer rondkijken in NEMO voordat je met klas komt? Breng dan een gratis kennismakingsbezoek aan het museum. Neem hiervoor contact op met NEMO.