Verwacht

Tentoonstellingen

Humania

Onderdeel van de verdieping Humania

Zaterdag 23 november 2019 opent Humania, een verrassende tentoonstelling waarin je alles te weten komt over je eigen soort: de mens.

Door mee te doen aan fysieke uitdagingen en je brein te breken over allerlei dilemma’s ontdek je hoe je hoofd, hart en lijf werken. Je komt dingen over jezelf te weten die je niet had willen missen! Zowel biologie, sociologie en psychologie van de mens zijn thema’s van de tentoonstelling. Humania behandelt een heleboel onderwerpen die iets zeggen over wie je bent: van je naam tot hoe je je verjaardag viert en van je hoeveelheid wilskracht tot de cellen waaruit je bent opgebouwd. Daarbij komen ook onderwerpen als seks of de dood aan bod. Ben je wel zo uniek als je denkt? Of lijken we allemaal op elkaar?

Middelpunt van de tentoonstelling is het 8,5 meter hoge kunstwerk Een handstand. Het is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman. Hij maakte een mensfiguur in skelettenpak die in ultieme balans op zijn kop staat. Door een mens ondersteboven en binnenstebuiten (de mens zit binnenin, het skelet aan de buitenkant) en in zo’n enorm formaat weer te geven laat de kunstenaar ons net even anders kijken naar de wereld om ons heen. Het maakt je nieuwsgierig: Zit er iemand in dat pak? En wie dan? Bovendien daagt het je uit zelf ook een handstand te doen in het museum en eens te kijken hoe je omgeving er dan uitziet.

De tentoonstelling Humania is vooral bedoeld voor bezoekers van twaalf jaar en ouder.

Sneak Preview Humania
Wil jij een van de eerste bezoekers van de nieuwe tentoonstelling zijn? Schrijf je in voor de exclusieve en gratis avondopenstelling op vrijdag 15 of zaterdag 16 november! Tijdens deze feestelijke avonden kun je meedoen aan workshops, spectaculaire demonstraties bekijken én is het hele museum geopend. Klik hier voor meer informatie