Tentoonstellingen

Humania

Onderdeel van de verdieping Humania

In de tentoonstelling Humania kom je door middel van spellen, tests en museale objecten alles te weten over je eigen soort: de mens. Heb je wel eens door een knuffelmachine gerold? Samen getongd met reuzetongen of met een verouderingsmachine gekeken hoe jij er over 20 jaar uitziet met jouw levensstijl? In Humania kan het allemaal!

Hier te zien


Wil je naar de nieuwe tentoonstelling Humania?

Beoordeel jij je uiterlijk nog hetzelfde nadat je foto's van anderen hebt gezien? En wat vind jij eigenlijk aantrekkelijk? Toon je wilskracht door een ijskoude buis langer vast te houden dan je 'tegenstander'. Verbaas je over alle nieuwe ontdekkingen die je doet: van hoe lenig je bent tot hoe snel je hart klopt en wat je naam zegt over jou. In het Forum ontmoet je andere bezoekers met wie je van gedachten wisselt over de thema’s klimaat, voeding en gezondheid. 

De tentoonstelling is opgedeeld in drie thema's: 'Ik was', 'Ik ben' en 'Ik word'. Onderwerpen als 'de eerste keer', de dood of genderidentiteit komen recht voor z'n raap aan bod. In persoonlijke verhalen vertellen de 16-jarige Isa en Bente hoe het is om een eeneiige tweeling te zijn, en vertelt de 8-jarige Munir hoe zijn vlucht uit Syrie zijn kijk op het leven heeft veranderd.

Ben je wel zo uniek als je denkt? Of lijken we allemaal op elkaar?

Kunstwerk Een handstand
Middelpunt van de tentoonstelling is het 8,5 meter hoge kunstwerk Een handstand. Het is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman. Hij maakte een mensfiguur in skelettenpak die in ultieme balans op zijn kop staat. 

Op 21 november opende Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling in NEMO. Bekijk hieronder een kort videoverslag.

De tentoonstelling Humania is vooral bedoeld voor bezoekers van twaalf jaar en ouder.