Primair onderwijs

Schoolbezoek NEMO

Een bezoek aan NEMO past helemaal binnen het lesprogramma van het primair onderwijs. Leerlingen van alle groepen steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. Bij veel tentoonstellingen zijn gratis werkbladen beschikbaar.

Plan je bezoek

Voor schoolbezoeken is het noodzakelijk vooraf een groepsreservering te maken. Groepen mogen niet groter zijn dan 128 leerlingen.

NEMO is tot en met september 2023 volgeboekt. Wil je NEMO na september bezoeken met je klas? Stuur een aanvraag per mail naar reserveringen@e-nemo.nl.

In de maand december zijn er geen schoolbezoeken mogelijk in verband met festiviteiten en activiteiten rondom het 100-jarig bestaan van NEMO.

Boek een extra activiteit

Een bezoek aan NEMO is uit te breiden met extra activiteiten, zoals een workshop of demonstratie. Deze zijn gratis bij te boeken.

Tarieven

Voor het onderwijs heeft NEMO speciale, gereduceerde tarieven. 

  • Groepstarief €156,- (maximaal 32 leerlingen)
  • Begeleiders mogen gratis naar binnen
  • Begeleide workshops en demonstraties zijn gratis

Voorwaarden onderwijstarief

  •  Scholen zijn verplicht vooraf te boeken
  •  Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 leerlingen)
  •  Scholen bezoeken NEMO buiten de schoolvakanties
  •  Een schoolbezoek duurt maximaal 3 uur
  •  Betalen met Museumkaart is niet mogelijk


De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de bezoekvoorwaarden.

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen, maar ons advies is om voor 1 begeleider op 6 leerlingen te zorgen.

Openingstijden

NEMO is dagelijks geopend en schoolbezoeken vinden plaats van maandag t/m vrijdag.

Vaste starttijden

Voor primair onderwijs zijn er vaste starttijden. De starttijd wordt in overleg bepaald. Een schoolbezoek duurt maximaal 3 uur.

Schoolgroepen kunnen alleen buiten de schoolvakanties boeken.

Eten en drinken

Vanwege het gebrek aan zitplaatsen is er momenteel geen vaste lunchplek voor groepen met meegebrachte lunch beschikbaar. We verzoeken voor of na het bezoek ergens anders te lunchen. 

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Lees meer over bereikbaarheid

Extra activiteiten voor scholen

Onderstaande workshops en demonstraties zijn onder begeleiding van NEMO.

Werkbladen in NEMO

Print en gebruik de werkbladen in NEMO om een bezoek meer structuur te geven. Aan de hand van vragen en opdrachten worden leerlingen door de tentoonstellingen geleid.

Eerst een keertje komen kijken?

Eerst een keer rondkijken in NEMO voordat je met klas komt? Breng dan een gratis kennismakingsbezoek aan NEMO. Neem hiervoor contact op met NEMO.

Je kunt ook virtueel rondkijken met een online tour door NEMO.

NEMO voor thuisonderwijs

Kun je niet naar NEMO komen? Haal NEMO in de klas! Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. NEMO heeft een selectie gemaakt. Deze vind je op onze Ontdek-pagina.