Primair onderwijs

Schoolbezoek NEMO

Een bezoek aan NEMO past helemaal binnen het lesprogramma van het primair onderwijs. Leerlingen van alle groepen steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. Bij veel tentoonstellingen zijn gratis werkbladen beschikbaar.

Groepen weer welkom!

Het is weer mogelijk groepen te ontvangen in het museum. Wil je met je klas naar NEMO? Stuur een mail met je aanvraag naar reserveringen@e-nemo.nl. 

Leuk en veilig schoolbezoek

Het bezoek aan NEMO gaat op dit moment even iets anders dan je gewend bent. NEMO zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Tijdens het bezoek volgt momenteel íedere groep na het ontvangst de demonstratie Wetenschap om je heen. Daarna begint het vrij bezoek. 

Hier vind je meer informatie over de maatregelen die NEMO neemt en wat van jou verwacht wordt voor een veilig museumbezoek. 

Tarieven

Voor het onderwijs heeft NEMO speciale, gereduceerde tarieven. 

  • Groepstarief €156,- (max 32 lln)
  • Begeleiders gratis
  • Begeleide workshops en demonstraties gratis

Voorwaarden onderwijstarief

  •  Scholen zijn verplicht vooraf te boeken
  •  Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 leerlingen)
  •  Scholen bezoeken NEMO buiten de schoolvakanties
  •  Een schoolbezoek duurt max. 3 uur
  •  Betalen met Museumkaart is niet mogelijk


De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de bezoekvoorwaarden.

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Meer informatie

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen, maar ons advies is om voor 1 begeleider op 6 leerlingen te zorgen.

Openingstijden

April t/m juni
Maandag t/m vrijdag
September t/m maart
Dinsdag t/m vrijdag

Vaste starttijden
Voor primair onderwijs zijn er vaste starttijden

Blok 1 - 10.00uur
Blok 2 - 11.00uur
Blok 3 - 12.00uur

Schoolgroepen kunnen alleen buiten de vakanties boeken.

Eten en drinken

Vanwege het gebrek aan zitplaatsen is er momenteel geen lunchplek voor groepen beschikbaar. We verzoeken voor of na het bezoek ergens anders te lunchen.

Extra activiteiten voor scholen

Op dit moment bieden we in verband met de coronamaatregelen aan álle groepen de demonstratie Wetenschap om je heen aan. Overige demonstraties en workshops hopen we weer te kunnen bieden, zodra de maatregelen versoepelen.

Werkbladen in NEMO

Print en gebruik de werkbladen in NEMO om een bezoek meer structuur te geven. Aan de hand van vragen en opdrachten worden leerlingen door de tentoonstellingen geleid.

Eerst een keertje komen kijken?

Eerst een keer rondkijken in NEMO voordat je met klas komt? Breng dan een gratis kennismakingsbezoek aan NEMO. Neem hiervoor contact op met NEMO.

NEMO voor thuisonderwijs

Kun je nog even niet naar NEMO? NEMO kan wel naar je (thuis)klas komen. Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. NEMO heeft een selectie gemaakt. Er wordt in de loop van de tijd steeds nieuw materiaal toegevoegd, dus houd de site in de gaten.