Primair onderwijs

Schoolbezoek NEMO

Een bezoek aan NEMO past helemaal binnen het lesprogramma van het primair onderwijs. Leerlingen van alle groepen steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. Bij veel tentoonstellingen zijn gratis werkbladen beschikbaar.

Plan je bezoek

Voor scholen is het noodzakelijk vooraf te boeken. Bekijk de beschikbaarheid en plan een schoolbezoek online via onderstaande knop.

Touroperators die een bezoek willen boeken, kunnen contact opnemen via reserveringen@e-nemo.nl.

Boek een extra activiteit

Een bezoek aan NEMO is uit te breiden met extra activiteiten, zoals een workshop of demonstratie. Deze zijn gratis bij te boeken.

NEMO vernieuwt in 2024

Van januari tot en met juni 2024 werkt NEMO aan de nieuwe tentoonstelling Technium. Dit betekent dat in deze periode de tweede verdieping slechts gedeeltelijk bereikbaar is. De tentoonstelling Waterrijk en het Museum Café zijn toegankelijk.

Tijdens de werkzaamheden zijn alle andere verdiepingen gewoon toegankelijk. Ook staat in de Evenementenzaal de Makerij, een workshopfestival met drie gloednieuwe activiteiten. Ter verrijking van het bezoek zijn er gratis workshops, voorbereidende lessen voor in de klas en werkbladen voor in NEMO.

Prijzen

Voor het onderwijs heeft NEMO speciale, gereduceerde prijzen. 

  • De prijs is €96,- per groep (tot 16 leerlingen). Kom je met meer leerlingen, dan is de prijs 96,- extra per groep van 16 leerlingen
  • Begeleiders mogen gratis naar binnen
  • Begeleide workshops en demonstraties zijn gratis

Voorwaarden schoolbezoek

  • Scholen zijn verplicht vooraf te boeken
  • Schoolbezoeken worden vooraf betaald 
  • Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 leerlingen)
  • Scholen bezoeken NEMO buiten de schoolvakanties
  • Een schoolbezoek duurt maximaal 3 uur
  • Betalen met Museumkaart is niet mogelijk

De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de bezoekvoorwaarden.

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen, maar ons advies is om voor 1 begeleider op 6 leerlingen te zorgen.

Openingstijden

NEMO is dagelijks geopend en ontvangt scholen van dinsdag t/m vrijdag.

Vaste starttijden

Voor primair onderwijs zijn er vaste starttijden en een schoolbezoek duurt maximaal 3 uur.

De starttijden voor een bezoek inclusief workshop zijn 10.00 en 12.00 uur. De starttijden voor een bezoek zonder workshop zijn 10.00, 11.00, 12.00 en 13.30 uur.

Schoolgroepen kunnen alleen buiten de schoolvakanties boeken.

Eten en drinken

Vanwege het gebrek aan zitplaatsen is er momenteel geen vaste lunchplek voor groepen met meegebrachte lunch beschikbaar. We verzoeken voor of na het bezoek ergens anders te lunchen. 

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Lees meer over bereikbaarheid

Extra activiteiten voor scholen

Onderstaande workshops en demonstraties zijn onder begeleiding van NEMO.

Werkbladen in NEMO

Print en gebruik de werkbladen in NEMO om een bezoek meer structuur te geven. Aan de hand van vragen en opdrachten worden leerlingen door de tentoonstellingen geleid.

Eerst een keertje komen kijken?

Eerst een keer rondkijken in NEMO voordat je met klas komt? Breng dan een gratis kennismakingsbezoek aan NEMO. Neem hiervoor contact op met NEMO.

Je kunt ook virtueel rondkijken met een online tour door NEMO.

NEMO voor thuisonderwijs

Kun je niet naar NEMO komen? Haal NEMO in de klas! Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. NEMO heeft een selectie gemaakt. Deze vind je op onze Ontdek-pagina.