Primair onderwijs

Schoolbezoek NEMO

Een bezoek aan NEMO past helemaal binnen het lesprogramma van het primair onderwijs. Leerlingen van alle groepen steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. Bij veel tentoonstellingen zijn gratis werkbladen en workshops beschikbaar.

Tijdelijk geen groepsboekingen

Vanaf september is het weer mogelijk groepen te ontvangen in het museum. Er wordt nu hard gewerkt om dit organisatorisch mogelijk te maken. Zodra het mogelijk is om te boeken zullen wij dit op de website communiceren.

NEMO voor thuisonderwijs

Met de klas naar NEMO kan nu even niet. Maar NEMO kan wel naar je (thuis)klas komen. Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. NEMO heeft een selectie gemaakt. Er wordt in de loop van de tijd steeds nieuw materiaal toegevoegd, dus houd de site in de gaten.

Tarieven

Voor het onderwijs heeft NEMO speciale, gereduceerde tarieven. 

  • Leerlingen € 6,50
  • Begeleiders gratis
  • Begeleide workshops en demonstraties gratis

Voorwaarden onderwijstarief
- Scholen zijn verplicht vooraf te boeken
- Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 leerlingen)
- Scholen bezoeken NEMO buiten de schoolvakanties
- Een schoolbezoek duurt max. 3 uur
- Betalen met Museumkaart is niet mogelijk

De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de Bezoekvoorwaarden NEMO

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Meer informatie

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor hun leerlingen. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen, maar ons advies is om voor 1 begeleider op 6 leerlingen te zorgen.

Openingstijden

April t/m juni
Maandag t/m vrijdag
September t/m maart
Dinsdag t/m vrijdag

Vaste starttijden
Voor primair onderwijs zijn er vaste starttijden

Blok 1 - 10.00uur
Blok 2 - 11.00uur
Blok 3 - 12.00uur

Schoolgroepen kunnen alleen buiten de vakanties boeken.

Eten en drinken

Eten en drinken kan op diverse locaties in NEMO. Eigen lunch mee naar NEMO? Dat is geen probleem. Maar liever niet tussen de tentoonstellingen. Voor groepen wordt er daarom bij aankomst een tijd en plek aangewezen waar meegebrachte consumpties kunnen worden genuttigd. Het is ook mogelijk om vooraf lunchpakketten te bestellen.

Werkbladen in NEMO

Print en gebruik de werkbladen in NEMO om een bezoek meer structuur te geven. Aan de hand van vragen en opdrachten worden leerlingen door de tentoonstellingen geleid. 

Workshops en demonstraties

Op dit moment bieden we in verband met de coronamaatregelen aan álle groepen de demonstratie Wetenschap om je heen. Overige demonstraties en workshops hopen we weer te kunnen bieden, zodra de maatregelen versoepelen.

Eerst een keertje komen kijken?

Eerst een keer rondkijken in NEMO voordat je met klas komt? Breng dan een gratis kennismakingsbezoek aan NEMO. Neem hiervoor contact op met NEMO.