Primair onderwijs

Aanbod leerkrachten

Nieuwsgierigheid aanwakkeren, daarom draait het bij NEMO. Wij laten zien hoe kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs leren over wetenschap en technologie. Hierbij gaan we uit van de methodiek van het onderzoekend en ontwerpend leren. NEMO maakt (natuur)wetenschap en technologie boeiend en begrijpelijk voor iedereen. Ook voor leerkrachten zonder bèta-achtergrond.

NEMO voor thuisonderwijs

Met de klas naar NEMO kan nu even niet. Maar NEMO kan wel naar je (thuis)klas komen. Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. NEMO heeft een selectie gemaakt. Er wordt in de loop van de tijd steeds nieuw materiaal toegevoegd, dus houd de site in de gaten.

Nascholing

Teamscholing
NEMO biedt teamscholing van één of meerdere dagdelen aan op het gebied van wetenschap en technologie. Hieronder een overzicht van ons aanbod. Wij denken graag mee hoe een van onze trainingen zo goed mogelijk aan kan sluiten bij de wensen van jullie team. 

NEMO biedt op het gebied van nascholing een divers aanbod aan teamscholing en conferenties.

Conferenties
Onze conferenties bestaan uit een combinatie van een lezing en workshops over wetenschap en technologie voor in de klas. NEMO biedt zo inspiratie, nieuwe kennis, materiaal en handreikingen waarmee je direct op school aan de slag kan. 

Uitnodigingen voor conferenties versturen wij via de onderwijsnieuwsbrief.

Ondersteuning en inspiratie

Hoe pak je dat aan: wetenschap en techniek in de klas? Een belangrijke motor achter ons onderwijsaanbod is NEMO’s Science Learning Center (SLC). De mensen van SLC kunnen leerkrachten inspireren en helpen bij lessen over technische en (natuur)wetenschappelijke onderwerpen. 
In 2020 is W&T een verplicht onderdeel van het basisonderwijs. Er zijn daarom nu een aantal subsidiemogelijkheden om schoolteams tegen gereduceerd tarief na te scholen op het gebied van W&T. NEMO biedt ondersteuning bij het schrijven van een subsidieaanvraag én kan jullie team een mooi nascholingsprogramma bieden. Meer informatie ontvangen? Laat je gegevens achter, dan neemt NEMO zo snel mogelijk contact op. 

Lesmateriaal

Ook op school kunnen leerlingen op de verrassende NEMO manier over wetenschap en techniek leren. NEMO ontwikkelt doorlopend nieuwe projecten en lesmateriaal voor in de klas.
Bekijk het lesmateriaal voor op school

Leerkrachtenpanel

NEMO kan zich met feedback beter ontwikkelen. Deel daarom jouw expertise en neem plaats in het Leerkrachtenpanel.

Juffen4