Aanbod leerkrachten

NEMO voor thuisonderwijs

Haal NEMO in de klas! Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. We adviseren de materialen op een computer te downloaden.

NEMO voor in de klas

Bij een aantal bekende NEMO exhibits en workshops zijn er leuke opdrachten gemaakt voor thuis of in de klas. Zo kun je NEMO toch een beetje in de klas brengen.

Wetenschap in alle tijden - Zoötroop - foto van DigiDaan

Tinkeren

Tinkering is een innovatieve methode en werkvorm. De activiteiten zijn hands-on: je wordt uitgenodigd om te spelen en te maken met inspirerende materialen. 

Kunst, wetenschap en technologie

Programmeer een kunstwerk, schilder met licht of wordt een uitvinder! Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Oyfo Techniekmuseum, kunstenaar Casper de Jong en NEMO Science Museum werkten samen om deze activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar te ontwikkelen. 

Maakkunde

Maakkunde is de W&T lesmethode van NEMO voor het primair onderwijs. Maakkunde heeft korte activiteiten die ook je heel goed op afstand met je leerlingen kunt doen. Meer weten over Maakkunde. Kijk voor meer korte activiteiten op de website.

Groep 1 t/m 4

 Groep 5 t/m 8

Meer voor in de klas

Op deze webpagina van NEMO vind je tientallen leerzame en inspirerende proefjes, weetjes en testjes. En voor nóg meer inspiratie voor in de (thuis)klas vind je via deze link het totaalaanbod van het NEMO lesmateriaal.