Donderdagavond in De Studio

Bordspel - The Change Game

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op donderdag 30 maart 2023.

The Change Game - foto DigiDaan

Tijdens The Change Game ontdek je spelenderwijs welke mogelijkheden er zijn om onze wijken mooier, veiliger en groener te maken en ze tegelijkertijd aan te passen aan een veranderend klimaat.  

The Change Game is een bordspel dat helpt om lokale samenwerking te stimuleren. Het spel faciliteert een dialoog over wat jij en je medespelers belangrijk vinden en welke mogelijkheden jullie zien om wijken en buurten klimaatadaptief te maken. 

Hoe het werkt

In The Change Game werk je samen met je medespelers om de wijk op een duurzame manier klimaatadaptief te maken. Elke speler krijgt een karakterkaart met een beroep toegewezen. Op die kaart staat ook het persoonlijke doel van de speler. De speler die als eerste zijn persoonlijke doel heeft bereikt, is de winnaar van het spel. 

Niet alle aanpassingen aan de wijk zijn duurzaam op langere termijn. Kortetermijnoplossingen zijn vatbaar voor onvermijdelijke schokken die de wijk te verduren krijgt wanneer er een rampenkaart gedraaid wordt. Dilemmakaarten zorgen voor een discussie over wat de spelers belangrijk vinden in hun buurt op zowel persoonlijk als gemeenschapsniveau. 

De toekomstscenario’s die in deze game behandeld worden komen terug in de installatie Ontdek de Toekomst in Project Morgen. De toekomstscenario's zijn ontwikkeld door onder meer Jessie Harms.   

Over Danielle Arets en Jessie Harms

Danielle Arets richt zich op onderzoek en debat over de dwarsverbanden tussen design en wetenschap. Danielle is lector Journalistiek en Innovatie bij Fontys en onderzoeker bij Design Academy Eindhoven. Ze richt zich op het slim verbinden van kennis en cultuur. Daarnaast organiseert ze debatten, schrijft populair wetenschappelijke publicaties en verzorgt gespreksleiding.

Jessie Harms zet zich in om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad en werkt aan het versnellen van de transitie naar een klimaatneutraal, natuurinclusief en sociaal Nederland. Haar expertise ligt voornamelijk op het versnellen van de energietransitie.

Tickets

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 30 maart 2023. Tickets voor de The Change Game zijn niet meer te koop. 

Locatie en tijd

Het spel start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Voorafgaand aan de activiteit kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg