Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Project Morgen

NEMO voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein

Project Morgen is een ontdekkingsreis naar de toekomst.

Neem alvast een kijkje in de wereld van morgen en ontdek hoe we rondrijden in solarauto’s, geheel zelfvoorzienend zijn en onze huizen koelen met mosbegroeiing. Bezoek Project Morgen in De Studio van NEMO, dé extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam.

Hier te zien

Let op: deze tentoonstelling is te zien op de extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A. Met een ticket voor Project Morgen kun je ook de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn?

Tickets en prijzen

Voor een bezoek aan De Studio, de extra locatie van NEMO, reserveer je een apart ticket. Met een ticket voor De Studio kun je zowel Project Morgen als de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis

Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een starttijd.

Energy Junkies

Ook in Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in deze tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. 

Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. Lees hier meer over Energy Junkies.

Unesco Werelderfgoed & Klimaat

Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar Yellowstone? Overal in de wereld is prachtig Werelderfgoed te zien, maar reizen daar naartoe heeft een keerzijde.

Hoe kun je de impact van jouw vakantie zo klein mogelijk maken? Bezoek op 28 september De Studio van NEMO en ga samen met deskundigen in gesprek over Werelderfgoed & Klimaat. Lees meer en reserveer tickets.

Donderdagavond in De Studio

NEMO organiseert regelmatig extra activiteiten in De Studio. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over het thema energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. In De Studio kun je voorafgaand aan de activiteiten vanaf 19.00 uur een drankje nuttigen (gratis voor pashouders) en de tentoonstelling bezoeken. Meer informatie en tickets.