Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Project Morgen

NEMO voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein

Bezoek Project Morgen in De Studio van NEMO.

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. Dat leidt tot experimentele opstellingen en bijzondere installaties. Die roepen vragen op, zoals: Welke uitvindingen verrijken je leven? Heeft de mens voldoende controle over nieuwe technologieën? En hoe slim mogen die technologieën zijn?

Let op: deze tentoonstelling is te zien op de extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A.

Ontdek de toekomst

In ontdek de toekomst word je aan het denken gezet over de wereld van morgen. Hoe deze eruit ziet hangt af van welke keuzes we maken. Ontdek in Project Morgen welk toekomstscenario bij jou past en ruik de toekomst via de bijbehorende podcast.

De installatie is ontwikkeld door Fanny Kunneman, Jessie Harms en Kirstin van der Aalst, in samenwerking met Clasp Visuals, Sun City, IFF en Arnout Visser. De geuren van de toekomstscenario's zijn ontwikkeld door International Flavors and Fragrances.

Nuclear Sitdown

Project Morgen - Nuclear Sitdown - DigiDaan

Wist je dat kernafval niet alleen ontstaat tijdens het maken van kernenergie? Behalve in de kerncentrale ontstaat radioactief afval in de wegenbouw, medische sector en verpakkingsindustrie. De Nuclear Sitdown is een bank, gemaakt van evenveel radioactief afval als er in één dag in Nederland ontstaat. Neem plaats op de Nuclear Sitdown in De Studio van NEMO en laat weten hoe jij erover denkt.

De Nuclear Sitdown is ontworpen door social design studio de plannenmannen, in samenwerking met COVRA - de organisatie verantwoordelijk voor de verwerking en opslag van radioactief afval in Nederland.

Transport van de toekomst

Rijden mensen in de toekomst rond in waterstofauto’s? Gebruiken ze zonne-energie om zich te verplaatsen? Of zweven ze met 1000 kilometer per uur door ondergrondse buizen? 

In Project Morgen zijn verschillende opstellingen over het transport van de toekomst te zien:

  • Hyperloop ATLAS 01 - ontwikkeld door Delft Hyperloop
  • Waterstofauto ECO XI - ontwikkeld door Eco-Runner Team Delft
  • Zonneauto Nuna 6 - ontwikkeld door Brunel Solar Team

Letters from Nature

In Letters from Nature schrijven smeltende ijskappen, stervende koraalriffen en verdrinkende eilanden brieven naar wereldleiders. Om te waarschuwen, én om hulp te vragen. De brieven zijn opgesteld door kunstmatige intelligentie. Neem een kijkje en schrijf ook zelf een kaartje uit naam van de natuur.

Letters from Nature is gemaakt door kunstenaar Jeroen van der Most en onderzoeker Peter van der Putten.