Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Energy Junkies

NEMO voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in deze nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. Bezoek Energy Junkies in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Hier te zien

Let op: deze tentoonstelling is te zien op de extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A.

Een verwarmd huis, een snelle magnetronmaaltijd en altijd en overal bereikbaar zijn via je telefoon. In ons dagelijks leven zijn comfort en gemak eindeloos beschikbaar. Maar vrijwel alles in ons leven zou tot stilstand komen bij het wegvallen van één bron: energie. En dit thema blijkt actueler dan ooit, zowel in de politiek als bij de consument. Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen: Energy Junkies

In de tentoonstelling Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. De tentoonstelling Energy Junkies is te zien in De Studio van NEMO, dé extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam.

Energy Junkies in De Studio van NEMO

Tickets en prijzen

Voor een bezoek aan De Studio, de extra locatie van NEMO, reserveer je een apart ticket. Met een ticket voor De Studio kun je zowel Energy Junkies als Project Morgen bezoeken.

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis

Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een starttijd.

Donderdagavond in De Studio

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit in De Studio. De workshops, lezingen en dialogen sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. Het programma start om 20:00. Voorafgaand kun je vanaf 19:00 uur de tentoonstelling bezoeken. Let op: voor de donderdagavond activiteiten is een apart ticket nodig. Meer informatie en tickets.

Swap till you Drop

De kledingruil is terug! Op zaterdag 1 juli organiseert NEMO de Swap till you Drop zomereditie in De Studio. Goed voor je garderobe, én voor het klimaat. Verzamel de kleding die jij niet meer draagt en ruil onder het genot van een drankje de leukste broeken, truien en shirts. Je ontvangt van ons de eerste 2 drankjes helemaal gratis! Meer informatie en tickets.

Partners

De tentoonstelling Energy Junkies wordt mede mogelijk gemaakt door VriendenLoterij (hoofdpartner NEMO) en een bijdrage van de gemeente Amsterdam. De meerjarige ontwikkeling van programma’s voor volwassenen in De Studio wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van het Mondriaan Fonds en het VSBfonds.