Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Energy Junkies

Deze tentoonstelling is afgelopen en was te bezoeken van 8 juni 2022 t/m 29 oktober 2023.

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in deze tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. Bezoek Energy Junkies in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Hier te zien

Een verwarmd huis, een snelle magnetronmaaltijd en altijd en overal bereikbaar zijn via je telefoon. In ons dagelijks leven zijn comfort en gemak eindeloos beschikbaar. Maar vrijwel alles in ons leven zou tot stilstand komen bij het wegvallen van één bron: energie. En dit thema blijkt actueler dan ooit, zowel in de politiek als bij de consument. Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de nieuwe tentoonstelling van NEMO voor volwassenen: Energy Junkies

In de tentoonstelling Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. De tentoonstelling Energy Junkies is te zien in De Studio van NEMO, dé extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam.

Energy Junkies in De Studio van NEMO

Partners

De tentoonstelling Energy Junkies wordt mede mogelijk gemaakt door VriendenLoterij (hoofdpartner NEMO) en een bijdrage van de gemeente Amsterdam. De meerjarige ontwikkeling van programma’s voor volwassenen in De Studio wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van het Mondriaan Fonds en het VSBfonds.