Werken bij NEMO

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van essentieel belang voor NEMO. Het Science Museum wordt ondersteund door een groep actieve en gemotiveerde vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn mensen met bijzondere technische en wetenschappelijke én sociale vaardigheden. Zij dragen op verschillende plekken bij aan de organisatie: van de bezoekersbeleving in het Laboratorium tot reparatie van bijzondere stukken in onze erfgoedcollectie.

Wat bieden wij vrijwilligers?

NEMO is altijd op zoek naar gemotiveerde en ervaren vrijwilligers. Bijvoorbeeld mensen uit het (natuurwetenschappelijk) onderwijs of met grote technologische kennis en ervaring. Zij kunnen van grote betekenis zijn voor de workshops in het laboratorium, tijdens de vakanties én voor de collectie van NEMO.

 • Naast een kleine vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding biedt NEMO een fijne werksfeer en een fantastische werkomgeving, 
 • Een vrijwilligerspas, die gratis toegang geeft tot NEMO (samen met drie vrienden/familieleden), korting in de NEMO winkel en korting in onze horecafaciliteiten, 
 • Uitnodigingen voor NEMO’s openingen en andere festiviteiten,
 • Werktijden en dagen kunnen in overleg worden bepaald.

  Vrijwilliger NEMO depot

  In het NEMO depot wordt gewerkt met de collectie. Voor verschillende projecten zijn regelmatig vrijwilligers nodig. Hierbij kan je denken aan het registreren en herregistreren van objecten, voorbereiden van tentoonstellingen en eventueel restaureren en monteren van objecten, het ontzamelen van de erfgoedcollectie en de restcollectie van een nieuwe bestemming voorzien, onderzoek doen naar de verschillende kerncollecties.

  We zoeken op dit moment geen vrijwilligers voor op het depot.

  Meer informatie of reageren?

  Neem contact op met HR via telefoonnummer 020-53 13 195 of stuur een e-mail naar hr@e-nemo.nl