Over NEMO

Werken bij NEMO

Help jij ons mee om een breed publiek enthousiast te maken voor wetenschap en technologie? Zoek je een dynamische werkomgeving waar geen dag het zelfde is en je kunt blijven leren en ontdekken? Dan is werken bij NEMO echt wat voor jou.

Missie

NEMO heeft als missie om wetenschap en technologie dichter bij het publiek te brengen. Dat gebeurt in het museum, op school, bij landelijke evenementen en online. De activiteiten van de NEMO organisatie zijn voor het publiek herkenbaar als NEMO Science Museum en NEMO Kennislink.

Ruimte voor initiatief en ontwikkeling

Bij NEMO werken wetenschappers, tentoonstellingsmakers, redacteuren, publieksbegeleiders, educatiespecialisten, marketing- en communicatiespecialisten, horecapersoneel en technische specialisten. Omdat we bij NEMO overtuigd zijn van de kracht van blijven leren en ontdekken, biedt NEMO veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Wij zoeken regelmatig nieuwsgierige professionals, stagiairs en vrijwilligers die graag meer ontdekken over de wereld om hen heen.

Werken bij NEMO Science Museum

In ons museum komen bijna 600.000 bezoekers per jaar op een actieve, laagdrempelige manier kennis maken met wetenschap en technologie. De meeste medewerkers van het NEMO Science Museum werken in het kopergroene gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel. Een aantal mensen werkt op de Strekkerweg in Amsterdam Noord, de locatie van het depot met de historische NEMO collectie.

Werken bij NEMO Kennislink

NEMO Kennislink is onderdeel van NEMO en heeft een van de grootste wetenschapsredacties van Nederland. Hier werken onder meer redacteuren met  verschillende wetenschappelijke achtergronden. Als je bij Kennislink werkt, kan je rekenen op een inspirerende werkomgeving met inhoudelijk gedreven collega’s.