Lesmateriaal voor op school

Thuisonderwijs

Ga in je (thuis)klas aan de slag met lesmateriaal van NEMO. Er zijn verschillende W&T activiteiten die je makkelijk online met je leerlingen kunt doen. Er wordt in de loop van de tijd steeds nieuw materiaal toegevoegd, dus houd de site in de gaten. We adviseren de materialen op een computer te downloaden.

NEMO in de (thuis)klas

Bij een aantal bekende NEMO exhibits en workshops zijn er leuke opdrachten gemaakt voor thuis of in de klas. Zo kun je NEMO toch een beetje in de klas brengen.

Tinkeren

Tinkering is een innovatieve methode en werkvorm. De activiteiten zijn hands-on: je wordt uitgenodigd om te spelen en te maken met inspirerende materialen. 

Maakkunde

Maakkunde is de W&T lesmethode van NEMO voor het primair onderwijs. Maakkunde heeft korte activiteiten die ook je heel goed op afstand met je leerlingen kunt doen. Meer weten over Maakkunde. Kijk voor meer korte activiteiten op de website.

Groep 1 t/m 4

 Groep 5 t/m 8

Meer voor in de thuisklas

Op deze webpagina van NEMO vind je tientallen leerzame en inspirerende proefjes, weetjes en testjes. En voor nóg meer inspiratie voor in de (thuis)klas vind je via deze link het totaalaanbod van het NEMO lesmateriaal.

Materiaal
Lessen en activiteiten als thuisonderwijs
Doelgroep
Groep 1-8