Over NEMO

De Studio

In de zomer van 2019 is NEMO gestart met programma’s voor publiek in De Studio, de nieuwe locatie op het naastgelegen Marineterrein.

Wat is er te doen?

De Studio biedt je een blik op de toekomst doordat je deze ervaart en zelf vorm geeft. De extra locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken.

De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.

Tentoonstelling Voedsel van morgen

Van 10 juli t/m 6 oktober 2019 vond de eerste tentoonstelling plaats in De Studio: Voedsel van morgen. Aan de hand van plantaardige, dierlijke en functionele voedselscenario's kregen bezoekers een kijkje op hun bord van de toekomst. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbelevingen. 

Circulair gebouw

Bij de inrichting van De Studio staat circulariteit centraal. Zo zijn de kantoren ingericht met 100% kringloop meubilair, de oude noodverlichting is gebruikt in een moskee, de systeemplafonds zijn hergebruikt in kantoren en een school, de kozijnen en deur zijn gebruikt door de Hogeschool van de Kunsten, oude gymtoestellen zijn gebruikt voor buitenfitness Codam en BMA, er is een 100% recyclebare vloer en pay per use verlichting.

Locatie: het Marineterrein

De Studio is te vinden in gebouw 027A, Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam.