Over NEMO

De Studio

Vanaf deze zomer zal NEMO starten met programma’s voor publiek in De Studio, de nieuwe locatie op het naastgelegen Marineterrein.

Wat is er te doen?

De extra locatie is een laboratorium om samen met inhoudelijke partners en met het publiek, laagdrempelige en interactieve tentoonstellingen en programma’s te bedenken, testen en toepassen. De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.  

De eerste tentoonstelling die plaatsvindt in De Studio is Voedsel van morgen. Tijdens Voedsel van morgen neem je aan de hand van drie scenario’s een kijkje op je bord van de toekomst.  De tentoonstelling is te bezoeken van 10 juli t/m 6 oktober 2019 en geopend op woensdag van 10.00 - 22.00 uur en van donderdag t/m zondag van 10.00 - 17.30 uur. Voor bezoekers van 18 jaar en ouder.

Circulair gebouw

Bij de inrichting van De Studio staat circulariteit centraal. Zo zijn de kantoren ingericht met 100% kringloop meubilair, de oude noodverlichting is gebruikt in een moskee, de systeemplafonds zijn hergebruikt in kantoren en een school, de kozijnen en deur zijn gebruikt door de Hogeschool van de Kunsten, oude gymtoestellen zijn gebruikt voor buitenfitness Codam en BMA, er is een 100% recyclebare vloer en pay per use verlichting.

Locatie: het Marineterrein

De Studio is te vinden in gebouw 027A, Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam.