Persberichten

NEMO statement over tentoonstelling Humania

5 april 2023

NEMO is op de hoogte van de ophef die op sociale media is ontstaan over de tentoonstelling Humania. Naar aanleiding daarvan publiceren we onderstaande informatie:  

De tentoonstelling Humania op de vierde verdieping van NEMO Science Museum gaat over de mens. Humania is in 2019 geopend en bedoeld voor bezoekers van 12 jaar en ouder. 

Humania biedt een biologische, sociologische en psychologische kijk op de mensheid. Onderwerpen zoals gender, seks, consent, seksuele geaardheid, naakte lichamen, geslacht, geboorte en dood komen er aan bod. Het is een tentoonstelling die aanzet tot reflecteren over jezelf: wie je bent, wie je zou willen worden, wat je wel en niet kunt, wat je wel en niet prettig vindt, hoe je over dingen denkt, en waarom dat zo is. 

De tentoonstellingsconcepten en ons fotografieplan zijn zorgvuldig getoetst bij mensen met verschillende achtergronden (religies, culturen, seksuele geaardheid, lichamelijke vermogens, genderidentiteit) en ook hebben er tests plaatsgevonden met onze bezoekers in het museum. Onze plannen en inhoud zijn op basis van hun adviezen gemaakt.  
Een leeftijdsadvies staat vermeld bij de entree van de tentoonstelling en op onze website.