Persberichten

Innovatief bouwen, huizen en wonen centraal in NEMO

Onderzoek het huis van nu, neem een kijkje op de bouwplaats en laat je verrassen in de stad van de toekomst in de nieuwe familietentoonstelling in NEMO. Hoe wordt een stevig huis gebouwd? Woon jij liever in een fietscaravan of op een boot? En hoe kunnen we in de toekomst duurzamer bouwen? Je ontdekt meer over innovatief bouwen, huizen en wonen in Wat een gebouw!, van 9 juli tot en met 30 oktober 2022 in NEMO Science Museum.

Bij het bouwen van een woning komt heel wat kijken. Je hebt ruimte nodig om een huis neer te zetten en het huis moet een stevige constructie hebben. "Bezoekers kunnen zelf aan de slag in de tijdelijke tentoonstelling. In het huis van nu ontdekken ze hoe huizen zijn gebouwd en wat er allemaal verstopt zit in de muren van een huis. Op de bouwplaats onderzoeken ze de stevigheid van een fundering en de constructie van een huis." aldus Esther Hamstra, tentoonstellingsmaker NEMO Science Museum.

Wat een gebouw - NEMO Science Museum - Foto DigiDaan.jpg

In NEMO Stad is aandacht voor nieuwe materialen en duurzame oplossingen. Dit onderdeel van de tentoonstelling is ontwikkeld door Stichting Nieuwe Helden"In deze interactieve opstelling kun je je eigen biobased huis bouwen met panelen van natuurlijke materialen. Zo maak je kennis met bijzondere grondstoffen als schimmels, kurk, algen, zeewier, kombucha en ei", aldus kunstenaar Lucas De Man. "We moeten samen toewerken naar een duurzame, circulaire wereld. Circulair en biobased bouwen is dus al mogelijk!"

Wat een gebouw - NEMO Science Museum - Foto DigiDaan (1).jpg

Partners
De tentoonstelling Wat een gebouw! wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Stichting Nieuwe Helden is als inhoudelijk partner betrokken bij de ontwikkeling van de tentoonstelling. Met steun en adviezen van het Bartiméus Fonds werkt NEMO aan een toegankelijk museum voor publiek met een visuele beperking.

Toegankelijkheid
In de tentoonstelling Wat een gebouw! is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor blinde en slechtziende bezoekers. Zo zijn alle teksten te beluisteren via de app NaviLens.

Noot voor redactie
Pers is van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te bezoeken. Neem contact op voor een persbezoek, interview of beeldmateriaal via: pers@e-nemo.nl of bel 020 - 53 13 128.