Aanbod leerkrachten

Ruimtevaart in de klas

Het heelal fascineert. Van de maan tot aan de uiteinden van het heelal, van raketten tot aardobservatiesatellieten. Die fascinatie maakt dat ruimtevaart een uitstekende ingang biedt tot de wereld van wetenschap en techniek.

Nascholingsaanbod

ESERO NL biedt verschillende trainingsmogelijkheden om met het thema ruimtevaart aan de slag te gaan met wetenschap en techniek in de klas. Tijdens een trainingssessie word je eigen kennis verbreed en ga je actief aan de slag met het eigen lesmateriaal.

Nascholingsaanbod scholenteams
In twee trainingen kunnen scholenteams zich voorbereiden op de inzet van deze lespakketten. Maak een keuze uit de training 'Aarde, maan en zonnestelsel' over de hemellichamen die in ons zonnestelsel rondzweven of de training 'Raketten en satellieten' waarin je informatie krijgt over deze ruimtevoertuigen. Het bijbehorende lesmateriaal is geschikt voor groep 1 t/m 8 en bevatten een leerkrachtenhandleiding met achtergrondinformatie, tips en een 'doeblad' voor in de klas. Liever individueel trainen? Bekijk hier het trainingsoverzicht voor individuele trainingen.

Kosten (max 25 leerkrachten) per dagdeel (3 uur): € 1.995,-.

Meer informatie?
Mail naar reserveringen@e-nemo.nl of bel naar 020 - 531 31 18. 

ESERO NL wordt gefinancierd door ESA en NSO en uitgevoerd door NEMO. ESERO is een initiatief van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA).