Persberichten

NEMO verkozen tot kindvriendelijkste museum van Noord-Holland

NEMO Science Museum mag zich in 2022 hét Kidsproof Museum van Noord-Holland noemen. NEMO ontving van meer dan 250 Museuminspecteurs (museumbezoekers tot en met 12 jaar) een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. “Ik vond alles zooooo leuk. Ik kon alles aanraken en uitproberen. Het allerleukste vond ik in een zeepbel staan, de Machine en een kamer waar je groot leek of heel klein.", aldus een jonge Museuminspecteur.

NEMO Science Museum verdient de provincieprijs op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs: kinderen tot en met 12 jaar. Alle inspecties, bestaande uit open en gesloten vragen, geven de musea inzicht in wat kinderen van het museum vinden.

Discovery Museum (Kerkrade) werd verkozen tot het meest kindvriendelijke museum van heel Nederland. NEMO Science Museum won deze titel twee keer en werd verkozen tot het Kidsproof Museum 2015 en 2020. Vanwege de coronamaatregelen werden de Museumkids Award, een initiatief van de nationale Museumvereniging dit jaar online uitgereikt.