Activiteiten

Museumnacht

Let's Connect

Speeddaten in een labjas, trouwen voor één nacht, live relatietherapie met publiek en een sound bath? Tijdens de Museumnacht op zaterdag 4 november 2023 daagt NEMO je uit om weer eens écht de verbinding aan te gaan, met elkaar én met jezelf.

Museumnacht is bedoeld voor volwassen bezoekers.

Labjasdaten

Labjasdaten tijdens Museumnacht.jpg

Trek een labjas aan, zet je veiligheidsbril op en ga op onderzoek uit met iemand die je nog nooit hebt gezien. Onder leiding van About Love waag je je in het laboratorium van NEMO samen aan een scheikundig experiment en testen jullie of er chemie is. Vergeet jullie memorabele ontmoeting niet vast te leggen in onze photobooth. Wie weet houd je aan deze Museumnacht een nieuwe beste vriend over. Of op z’n minst een leuke anekdote ;)

Tijd: 19.00 - 00.00 uur

Put a ring on it

Trouwen voor 1 dag - optie 1.png

Zeg volmondig 'JA!' en ga een van de grootste verbindingen van je leven aan. Deze Museumnacht dient NEMO als jouw unieke trouwlocatie. Stap voor één avond in het huwelijksbootje, inclusief ceremoniemeester en trouwpak. Trouw jij met je partner, je beste vriend of zelfs met je hele vriendengroep?

Tijd: 19.00 - 00.00 uur.

Quick fix je relatie

Martijn Kemna.jpg

Frustreer jij je over een partner met wie je je seksuele verlangens niet kunt delen, een familielid dat alleen maar over zichzelf praat of een vriend die nooit je Tikkies terugbetaalt? En kom je er samen niet uit? For one night only kun je in NEMO op spreekuur voor live relatieadvies. Mét publiek. Relatietherapeuten Agnes Zegwaard en Martijn Kemna zorgen ervoor dat je met meer inzicht, meer begrip voor elkaar en een quick fix voor jouw relatie de deur uitloopt.

Tijden: 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur

Neem een sound bath

Cosmic Sound 3.JPG

Ga liggen en laat je onderdompelen in de geluiden van klankschalen, singing bowls en oosterse fluiten. Vibe mee op de trillingen, zoek de connectie met jezelf en word één met de cosmos tijdens deze klanktherapie van Cosmic Sound. Gegarandeerd dat jij als herboren weer de Museumnacht instapt.

Tijden: 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 22.00, 22.30 en 23.00 uur

Emojiii

Emojiii 2.png

De enige voorstelling waarin jij en je smartphone de hoofdrol spelen. Tijdens Emojiii, een interactieve voorstelling van The Smartphone Orchestra, staat de taal die we allemaal kennen centraal: emoji's. Je gebruikt je smartphone om verbinding te maken met de rest van het publiek. Spreken we met emoji's écht dezelfde taal of raken we toch lost in translation?

Tijden: 20.15, 21.15 en 22.15 uur

Is monogamie wat voor jou?

360_F_271983333_tlW9GAur0sKcXtYyC8EcAo8EfEryOns7.jpg

Één liefdespartner waarmee je nog lang en gelukkig leeft, dat is de belofte van een monogame relatie. Polyamorie, waarbij je tegelijkertijd meerdere liefdesrelaties hebt, is in opkomst. Hoe kijkt de wetenschap hiernaar? Waarom is het ideaal van monogamie zo dominant in onze samenleving? En wat zijn de voordelen van polyamoureuze relaties? Robert Visscher, hoofdredacteur NEMO Kennislink, gaat erover in gesprek met prof. dr. Eshter Kluwer. Zij is universitair hoofddocent Sociale, Gezondheids- & Organisatie Psychologie aan de Universiteit Utrecht en daarnaast ook bijzonder hoogleraar Duurzame Relaties en Welzijn aan de Radboud Universiteit.

Tijden: 20.30 en 21.30 uur

Voetjes van de vloer met Two Brothers From Another Mother

TBFAM 2.jpg

Met Two Brothers From Another Mother kom je niet meer van de dansvloer af. DJ Aram en Suus zijn twee beste vrienden die urenlang ontzettend veel energie in hun DJ-set steken, gevoed door hun liefde voor afrobeats, hiphop, jaren '90 house en klassieke bangers.

Tijden: 23.00 - 02.00 uur

Kettingreactie

museumnacht_kettingreactie.jpg

Alles staat met elkaar in verbinding in deze NEMO-klassieker: een bewegende kantoorstoel, vallende dominostenen en knallende ballonnen. Welkom in de wereld van potentiële- en kinetische energie. Tijdens de Kettingreactie draait het allemaal om actie/reactie en oorzaak/gevolg.

Tijden: 19.30, 20.30, 21.30, 22.30 en 23.30 uur

Draai en deel een drankje

Draai en deel een drankje.jpg

Geef een draai aan het rad om te bepalen met welke drank we jouw bucket gaan vullen. Met wie deel jij je drankjes?

Tijden: 19.00 - 02.00 uur

Onderzoek: hoe gevoelig ben jij voor muziek?

Hoe gevoelig ben je voor muziek.png

Doe mee aan dit onderzoek van de UvA en ontdek hoe gevoelig jij bent voor muziek. Muziek heeft de kracht om sterke emoties op te roepen en je te verbinden met anderen. Samen luisteren naar dezelfde melodieën laat ons voelen dat we deel uitmaken van iets groters. Het is een universele taal die culturele barrières overstijgt. In dit onderzoek luister jij naar muziek en meten onderzoekers je hartslag. Hoe reageert jouw lichaam?

Tijden: 19.00 - 00.00 uur