Organisatie

NEMO Kennislink

NEMO Kennislink slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en het leven van alledag. De redactie volgt onderzoekers op de voet en vertelt daar op een begrijpelijke manier over. Dat gebeurt online op nemokennislink.nl maar ook op evenementen of debatten op verschillende plekken in het land.

Inzicht in de wereld van alledag

Of het nu gaat om de oorsprong van taal, nieuwe vormen van energie en materie of de werking van ons brein: wetenschap geeft inzicht in wie we zijn, de wereld en zelfs het universum om ons heen. Zo beïnvloeden wetenschap en technologie elke dag ons leven. Onderzoekers speuren naar antwoorden op grote vragen en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. NEMO Kennislink doet verslag van deze grootste zoektocht.

Onafhankelijke redactie

De redacteuren van Kennislink zijn onafhankelijk en hebben een diverse wetenschappelijke achtergrond. Ze zitten bovenop het wetenschappelijke nieuws maar volgen ook ieder hun eigen dossiers. In coproducties belichten ze raakvlakken van verschillende wetenschapsvelden. Ze laten belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap zien en tonen de wetenschap achter de actualiteit. Zo gaan zij echt de diepte in en maken ze informatie toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Met als doel nieuwe kennis over de wereld en onszelf te ontsluiten voor iedereen. Daarom zeggen we: Met NEMO Kennislink snap je beter hoe het zit.