Tentoonstellingen

Voedsel van morgen

In De Studio van NEMO op Marineterrein Amsterdam

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA profiel. Het klinkt misschien nog ver weg, maar met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken hoe we in de toekomst ons voedsel verbouwen. In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum je, in samenwerking met Next Nature Network, mee op voedselreis.

Hier te zien

Plofinsecten en toekomstgewassen

Aan de hand van de scenario’s plantaardig, dierlijk en functioneel voedsel krijgen bezoekers een kijkje in de toekomst van insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbeleving. Curator Chloé Rutzerveld vertelt er meer over in de video.

Workshops en avondprogramma

Naast een bezoek aan de tentoonstelling kun je meedoen aan verschillende workshops zoals De insecten smaaktest, Test je neus en Maak je recept van de toekomst.

Van juli t/m september is de tentoonstelling op woensdagavond open tot 22.00 en kun je aanschuiven bij lezingen, documentaires en andere events in samenwerking met onder andere Chloé Rutzerveld (Next Nature Network), Ira van Eelen (Kind.Earth.Tech) en Matthijs Diederiks (12 Liquid Months). Het programma vind je hier.

Next Nature Network

Volgens de Next Nature Network-filosofie zijn mens, technologie en natuur geen tegenstellingen, maar groeit technologie om de mens heen en evolueren we als geheel naar een nieuwe natuur. Next Nature Network is een toekomstgerichte, internationale natuurbeweging die zich nestelt tussen traditionele spelers als WNF en Greenpeace. Met prikkelende designprojecten zwengelt de organisatie de discussie aan over de relatie tussen natuur en technologie. Meer informatie is te vinden op www.nextnature.net

Partner(s)