Dakplein
Groen stadsplein met uitzicht
Humania
Ontdek wie je bent – en hoe
Elementa
Reis van atoom tot planeet
Technium
Ontrafel alledaagse techniek
Fenomena
Ervaar hoe wetenschap werkt
Ontvangsthal
Kassa, shop en kluisjes

Het dakplein van NEMO Science Museum is open. Compleet vernieuwd, met veel groen, voor jong en oud. Geniet van een hapje, een drankje en een fantastisch uitzicht over de stad.
Op dit dak komen natuur en technologie samen. Ontdek hoe groen zorgt voor een gezonde stad. Bestudeer de wolken, meet de luchtkwaliteit, spot de verschillende stadsvogels en ontdek hoe slimme ideeën bijdragen aan een duurzame toekomst. Het dak is zo ontworpen dat planten en dieren hier een plekje vinden, midden in de stad.
In de zomer is er wekelijks live muziek op het dak. Check de agenda voor het complete programma.
Vanaf het dak heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Bovenop het restaurant is een compleet nieuw uitzichtpunt dat een heel nieuwe kijk op Amsterdam geeft.
Alle beplanting op het dak draagt bij aan de biodiversiteit en leefbaarheid in de stad. Merels scharrelen tussen de struiken, pimpelmezen en koolmezen jagen hier op insecten. Boomstammen en keien bieden een schuilplek voor kleine dieren. De planten zorgen voor verkoeling. Ontdek alle elementen op het dak!
Stratus, cirrus, cumulus... Er zijn vele soorten wolken met ieder hun eigen naam. Wat voor wolken zie je vandaag?
Het dakplein is iedere dag open van 10.00 tot 17.30 uur. In de zomermaanden is het dakplein op donderdag en vrijdag langer open, tot 21.00 uur. Je kunt het dak gratis bezoeken via de trappen aan de oostzijde.
Op het dak vind je het Museumrestaurant en de Serrebar, met een groot aangrenzend terras. Het restaurant heeft een wisselend assortiment, met dagelijks huisgemaakte maaltijden, lekkere snacks en warme en koude drankjes. Aan de onderkant van het dakplein, naast de vlindertuin, vind je een terras met een kiosk.
Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid van de stad. Temperaturen lopen op en het water kan niet weg door de stenen ondergrond. Vergroening kan helpen om beide problemen aan te pakken. Maar hoe breng je natuur terug in de stad? Met techniek!