Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Living Looonger

Over ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn

Bezoek de tentoonstelling Living Looonger, een tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Hier te zien

De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld. In 1850 was de gemiddelde levensverwachting 40 jaar, ondertussen is die 80 jaar.

Living Looonger zoomt in op vragen rond ouder worden, jong blijven en sterfelijkheid. Kunnen we door (toekomstige) ontwikkelingen in de wetenschap veroudering en misschien zelfs de dood een halt toeroepen? Wat kunnen we zelf doen om zo vitaal mogelijk en levenslustig oud te worden? Of moeten we juist onze sterfelijkheid omarmen door betekenis te geven aan ons leven in plaats van de dood alsmaar voor ons uit te schuiven?

In Living Looonger kunnen bezoekers hun biologische leeftijd onderzoeken, hands-on ervaren welke lichaamsdelen (op termijn) vervangen kunnen worden, zich verdiepen in de gevolgen voor onze maatschappij en stilstaan bij onze sterfelijkheid. In de tentoonstelling is ook werk te zien van onder meer Nina Farkache (Come a little bit closer), Alexia Audrain (The Hugging Chair), Kuang-Yi Ku (Tiger Penis Project) en de korte film Institute of Isolation van Lucy McRae. 

Extra activiteiten bij Living Looonger

Comedy for Climate 2023 - foto DigiDaan.jpg

Donderdagavond in De Studio

Om de week op donderdag is er een extra activiteit speciaal voor volwassenen in De Studio, aansluitend bij de thema's in de tentoonstelling. Relax met een soundbath, laat je inspireren bij een theateravond over rouw, ontdek de wetenschap achter voedingssupplementen of kom een avondje lachen over ouder worden. Bekijk het volledige programma.

Project Encounter in Living Looonger - De Studio van NEMO - fotograaf DigiDaan.jpg

Project ENCOUNTER 

In Living Looonger is het kunstwerk ENCOUNTER#7: Tijdlijn van het veranderende lichaam te zien. Dit werk bestaat uit getekende tijdlijnen van verschillende levenslopen. Om de week op zaterdag kun je meedoen aan dit interactieve kunstproject. Je gaat dan in gesprek met een expert van Project ENCOUNTER. Neem je eigen verhalen en herinneringen mee in jouw persoonlijke tijdlijn en teken zelf je eigen levensloop. Bekijk alle informatie.

Online thema

NEMO Kennislink sluit met het online thema Lang zal je leven met een onafhankelijk journalistieke insteek aan bij de tentoonstelling Living Looonger. In het thema onderzoekt NEMO Kennislink wat ouder worden betekent – voor je lichaam, voor jezelf en voor de wereld om je heen. Is zo oud mogelijk worden een goed streven? Of gaat het eerder om zo lang mogelijk jong blijven? En wat is precies het verschil daartussen? Lees het online thema op de website van NEMO Kennislink.

Praktische informatie

Locatie en openingstijden

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De Studio is open op woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur. Voor bezoek aan De Studio reserveer je een ticket met starttijd. Bekijk alle informatie over bereikbaarheid, tickets en prijzen