Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Living Looonger

Hoe wil je oud worden?

Bezoek vanaf 19 januari 2024 de tentoonstelling Living Looonger. Een tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

De afgelopen 150 jaar is onze levensverwachting verdubbeld. We worden dus steeds maar ouder en ouder. Voorlopig staat het record op 122 rondjes om de zon. 

In Living Looonger ontdek je alles over de toekomst van veroudering. Test je biologische leeftijd, ontdek wat je zelf kan doen om zo lang mogelijk te leven en denk mee over een wereld waarin we steeds ouder worden.

In deze tentoonstelling voor volwassenen ervaar je wat je zelf kan doen om het meeste uit je levensverwachting te halen. We duiken in de mysteries van veroudering, bekijken manieren om zo lang mogelijk vitaal te blijven en laten behandelingen zien die het ouder worden kunnen vertragen of misschien wel helemaal tegengaan, met alle risico’s van dien. Kunnen we in de toekomst dan ook 150 worden, of een millennium oud? En wat doet zo lang leven met je levenslust of verhoudingen in de maatschappij? Doen we er misschien beter aan onze sterfelijkheid te omarmen en te oefenen met de dood? 

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur.
De tentoonstelling Living Looonger is te bezoeken vanaf 19 januari 2024.

Tickets en prijzen

Voor De Studio reserveer je een apart ticket met starttijd.  

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis 
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis

Heb je al een ticket voor NEMO Science Museum? Dan kun je De Studio met dat ticket gratis bezoeken. Je bezoek hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden. Reserveer van tevoren wel een starttijd. Ook bezoekers met een entreepas of kaart hebben een ticket nodig. 

Over De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. Hier zijn wisselende programma's te zien voor volwassenen.

De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken.

Eerder waren de tentoonstellingen Energy Junkies, Bits of You en Voedsel van morgen te zien. Lees meer over de eerdere programma's in De Studio van NEMO.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg