Nieuw

Tentoonstellingen

Bits of You

NEMO voor volwassenen in De Studio op het Marineterrein

Vanaf 5 juni 2021 is de nieuwe tentoonstelling Bits of You te zien in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam. In deze tentoonstelling voor volwassenen ervaar je hoe datasporen, die we dagelijks achterlaten, onze levens beïnvloeden. En dat dit niet voor iedereen hetzelfde is.

Dompel je onder in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp op van een data-toekomst. De tentoonstelling is te zien t/m 9 januari 2022.

Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 20.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 - 17.30 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Kosten
€ 7,50. 50% korting met Collegekaart en CJP pas. Gratis entree met Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Stadspas Amsterdam, I amsterdam City Card. Reserveer een bezoek online via: nemosciencemuseum.nl/studio.

Locatie
Let op: deze tentoonstelling is te zien op de extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A.

De Studio van NEMO

NEMO Kennislink
Van persoonlijke berichtjes tot je belastingaangifte, niemand kent zijn volledige data-spiegelbeeld. In een unieke journalistieke samenwerking duikt NEMO Kennislink de komende maanden samen met tentoonstellingmakers van NEMO Science Museum diep in het digitale domein en onderzoeken de positieve én negatieve aspecten van een wereld bepaald door data en algoritmes. Lees verder op NEMO Kennislink.

Partner(s)