Locatie: De Studio

Tentoonstellingen

Bits of You

Deze tentoonstelling is afgelopen en was te bezoeken van 5 juni 2021 t/m 1 mei 2022.

In Bits of You ervaar je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Een tentoonstelling speciaal voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

In zes paviljoens ontdek je stap voor stap hoe jouw data door algoritmes verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over je identiteit en gedrag.

Laat je onderdompelen in een draaikolk van dataringen, blader door een sekseherkenningsalgoritme, ervaar de fluisterende invloed van een digitaal profiel en vang een glimp opvan een data-toekomst. Ontmoet tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen en vraag je af: lijk ik wel op mijn digitale profiel?

Activiteiten in De Studio

In De Studio worden regelmatig extra activiteiten rondom het thema data georganiseerd, zoals workshops, lezingen en dialogen. Lees meer over het programma.

Locatie Marineterrein

Let op: deze tentoonstelling is te zien op de extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A.

De Studio van NEMO