Gratis toegang

Activiteiten

Weekend van de Wetenschap in De Studio

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2019 is De Studio van NEMO op het Marineterrein geopend van 10.00 - 17.30 uur. Toegang is gratis en er vaart een bootje heen en weer tussen De Studio en het Science Museum. Het is meteen ook het laatste weekend dat je de tentoonstelling Voedsel van morgen kunt bezoeken!

Voedsel van morgen

Foto:DigiDaan

Wat ligt er in 2050 op je bord? Waar komt dit voedsel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Plofinsecten, een hamburger van kweekvlees of eten in poedervorm op basis van je DNA profiel.

Het klinkt misschien nog ver weg, maar met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken hoe we in de toekomst ons voedsel verbouwen. In de tentoonstelling Voedsel van morgen neemt NEMO Science Museum je mee op voedselreis!

Proef een kweekvleesijsje

bistro in vitro.jpeg

Hoe smaakt het eten van de toekomst? Tijdens het Weekend van de Wetenschap komt tentoonstellingspartner Next Nature Network naar De Studio met de bistro in vitro ijskar. 

Bestel een kweekvleesijsje in één van de zes verrassende smaken zoals Meat Fruit, Spek ijs of Polar Bear en ga in gesprek over de verschillende voedselscenario's van de toekomst. 

Workshops

Foto:DigiDaan

Naast een bezoek aan de tentoonstelling kun je doorlopend aanschuiven bij verschillende workshops zoals: 

  • Heb jij een goede neus? Ruik de geuren in de flesjes en kijk hoeveel je er herkent.
  • Recept van de toekomst. Haal inspiratie uit de tentoonstelling en bedenk je eigen recept.
  • De insecten smaaktest. We zijn in Nederland nog niet zo gewend aan insecten in onze maaltijd, dus tijd voor een proeverij! 

De ideale burger

Foto:DigiDaan

Ontwerp met ons de ideale burger terwijl onze Kennismakers vragen: wat gaat er door jou heen?

Je ontmoet de Kennismakers op de tentoonstellingsvloer van Voedsel van morgen tussen 12.00 en 16.00 uur.

Rondleidingen Living Lab

Slimme regenton.jpg

Een regenton, een groen dak… Wist je dat op Marineterrein Amsterdam slimme varianten hiervan te zien zijn? Maar wat doet een slimme regenton eigenlijk? En wat is een slim groen dak? Daar vertelt Amsterdam Rainproof collega Mirko je graag alles over. Ook neemt hij je mee naar een bijzonder kunstgras sportveld dat het regenwater kan opslaan en hiermee het veld koelt tijdens warme periodes. Wat krijg je dan? Een regenton zo groot als een voetbalveld! 

De rondleiding start bij De Studio van NEMO om 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur en duurt ongeveer een half uur. 

Overige activiteiten Marineterrein

MTA_16_1920_schietbaan-830x466.jpg

Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je op Marineterrein Amsterdam ook een kijkje nemen in een voormalige Schietbaan, die nu in gebruik is als laboratorium voor projecten op het snijvlak van kunst en wetenschap. Hier is de installatie Space Shooters te zien; een intrigerend werk van de Nederlands-Russische kunstenaar Vladimir Grafov, bestaande uit twee gigantische cilinders die als lichtspuwende kogels in de ruimte hangen. De Schietbaan is geopend van 15.00 - 19.00 uur.

En in gebouw 024 kun je op 6 oktober van 16.00 - 18.00 uur aanschuiven bij de Living Lab Art Talk: On Art&Science.

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 5 en 6 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.