Activiteiten

Woensdagavond in De Studio

Op woensdagavond kun je naast een bezoek aan de tentoonstelling Voedsel van morgen - op de nieuwe locatie van NEMO De Studio - aanschuiven bij lezingen, documentaires, proeverijen en andere events.

25 september - Waarom eet je zoals je eet?

NEMO Kennislink Live - Foto DigiDaan - DD520113.jpg

Eet jij echt wat je wilt of heeft je cultuur, opvoeding en de maatschappij dat al voor je bepaald? Tijdens deze NEMO Kennislink Live praat Desiree Hoving met drie experts over waarom we eten zoals we eten en wat er nodig is om met z’n allen duurzamer te gaan eten.

Programma
20.00 - 22.00 NEMO Kennislink Live

18 september - Future food and beyond

Voedsel van morgen gezien? Dat smaakt naar meer! Next Nature Network, hét internationale netwerk voor iedereen die graag meepraat over een toekomst waarin natuur en technologie versmelten, laat nog meer spannende toekomstscenario’s zien. 

Let op: Deze avond is in het Engels.

Please note: This evening will be held in English. Click on the button below for more information.

11 september - Jouw voedselverhaal

Wat is jouw eerste herinnering aan voedsel? Wat was je lievelingsgerecht als kind? Hoe heeft het eten waar je mee bent opgegroeid de keuzes die je nu maakt beïnvloed? Hoeveel weet je eigenlijk over het voedsel dat dagelijks op je bord ligt? En hoe zie jij de relatie tussen voeding en je gezondheid?

4 september - Proef het voedsel van morgen vandaag!

Bij het voedsel van morgen horen ook insecten. Dat vindt zelfs de minister! Op 4 september vertelt de Krekerij je er meer over en kun je ook zelf ervaren wat dat inhoudt. 

28 augustus - Fermenteren kun je leren: Maak je eigen tempeh

Workshop tempeh maken onder leiding van Pelle Sinke en Sebastiaan van Lunteren.

LET OP: Deze workshop vervangt de workshop Kaasfondue van haver maken van Brad Vanstone.

21 augustus - De invloed van je voedselomgeving

Interactieve workshop onder leiding van Natasha Kooiman, oprichter Smaackmakers.

14 augustus - Kweekvlees

Ontwerper Ira van Eelen, dochter van kweekvleesuitvinder Willem van Eelen, neemt je mee in de wereld van kweekvlees. In samenwerking met de universiteit van Bath laat ze zien hoe kweekvlees gemaakt wordt.

7 augustus - Proef de toekomst

Lezing, proeverij en rondleiding door food futurist en Voedsel van morgen curator Chloé Rutzerveld waarbij je meedoet aan een sensorisch voedselexperiment.

31 juli - E-nummerbingo

EAT ART Collective presenteert de E-NUMMERBINGO: een flitsend en licht ironisch spektakelstuk dat deelnemers laat kennismaken met de complexiteit van alledaagse voeding.

24 juli - Antropoloog van de toekomst

Journalist, (TedX)spreekster, podcastmaker en ‘antropoloog van de toekomst’ Roanne van Voorst vertelt hoe een radicaal ander voedselsysteem de wereld gaat veranderen.

17 juli - Documentaire 12 Liquid Months

Filmmaker Matthijs Diederiks legt uit hoe stoppen met eten hem een ander mens maakte. Bekijk de documentaire 12 Liquid Months en doe mee aan de proeverij.

10 juli - Koken zoals vroeger?!

We zijn bijna vergeten hoe er vroeger gekookt werd in de Nederlandse huishoudens.
En, hoewel vroeger niet alles beter was, geeft de kennis van toen een aantal handvatten waardoor we nu zorgvuldiger met onze voeding om kunnen gaan. Met als leidraad het boek Elisabeth van de huishoudschool uit Culemborg gaat Jonah Freud tijdens de lezing op deze vragen in.