Gratis toegang

Activiteiten

Weekend van de Wetenschap 2022

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober 2022 is NEMO vertegenwoordigd met 2 locaties die allebei gratis te bezoeken zijn! Het reserveren van een ticket is verplicht.

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum-foto DigiDaan.jpg

In NEMO Science Museum is het hele weekend vanalles te beleven. Onderzoek de 5 verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops. Dit weekend staat NEMO in het teken van superkrachten. Leer van sportexpert Wouter Terra meer over de speciale pakken van topsporters, ervaar hoe je topscoorder kunt zijn zonder je benen te gebruiken, laat je verrassen door natuurverschijnselen als geluid en vuur en ga op de foto met je eigen superkracht. 

Natuurlijk is ook de beroemde Kettingreactie te zien. Ook kun je de tijdelijke familietentoonstelling Wat een gebouw! bezoeken.

Het reserveren van een gratis starttijd is verplicht. De kaartverkoop start begin september.

NEMO De Studio

Foto:DigiDaan

In de tentoonstelling Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving. De tentoonstelling Energy Junkies is te zien in De Studio van NEMO, dé extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam.

Het reserveren van een gratis starttijd is verplicht. De kaartverkoop start begin september.

Thuis aan de slag met NEMO Ontdek

NEMO proefje Ballonbootje stap 4

Ook thuis kun je aan de slag met wetenschap en technologie. Op onze website vind je allemaal proefjes en experimenten die je thuis kunt doen. 

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.

Op 1 en 2 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.