Gratis toegang

Activiteiten

Weekend van de Wetenschap

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 5 & 6 oktober 2019 is NEMO vertegenwoordigd met 3 locaties die alle drie gratis te bezoeken zijn!

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum-foto DigiDaan.jpg

NEMO Science Museum staat het hele weekend in het teken van energie. Doe een powernap in een tipi, bouw je eigen kettingreactie en doe scheikundige proefjes in het laboratorium. Team Eco-Runner uit Delft komt ook naar NEMO mét de auto van de toekomst en hersenwetenschapper Job van den Hurk geeft een interactieve lezing over hoe jouw hersenen slaap regelen.

 

Het Depot van NEMO

MF34444.jpg

Maak een reis naar het verleden! Achter de deuren van het, normaal gesproken gesloten depot van NEMO in Amsterdam-Noord, vind je meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Tijdens demonstraties met de Van de Graaff generator en de Tesla Coil vliegen de vonken er vanaf en ervaar je hoe het is om (veilig) onder 5 miljoen volt te staan. 

NEMO De Studio

Entree De Studio - Voedsel van morgen in NEMO Science Museum - Foto DigiDaan.jpg

Dit is het laatste weekend dat je de tentoonstelling Voedsel van morgen in De Studio van NEMO op Marineterrein Amsterdam kunt bezoeken. Neem een kijkje op je bord van de toekomst, proef een kweekvleesijsje en doe mee aan workshops zoals De insecten smaaktest, Test je neus en Maak je recept van de toekomst.

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 5 en 6 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.