Gratis toegang

Activiteiten

Weekend van de Wetenschap 2021

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 2 & 3 oktober 2021 is NEMO vertegenwoordigd met 2 locaties die allebei gratis te bezoeken zijn! Het reserveren van een ticket is verplicht. Beide dagen zijn inmiddels uitverkocht.

Liveshow met Klaas van Kruistum

Klaas van Kruistum.jpg

Niemand minder dan Klaas van Kruistum (Zapplive, Klaas kan alles) opent Weekend van de Wetenschap met een liveshow vanuit NEMO. Tijdens deze liveshows op 2 en 3 oktober schuiven allerlei bekende wetenschappers digitaal aan bij Klaas. Tussendoor zie je een aantal spectaculaire proefjes en doen reporters verslag van deelnemende locaties door het gehele land.  Je kunt meekijken via de website van Weekend van de Wetenschap en via YouTube.

9.30 - 11.30 uur

NEMO Science Museum - uitverkocht

NEMO Science Museum-foto DigiDaan.jpg

In NEMO Science Museum is het hele weekend vanalles te beleven. Onderzoek de 5 verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops. Maak een schaduwschilderij, laat je verwonderen bij de demo Wetenschap om je heen of ga aan de slag met morsecode. Je kunt ook de familietentoonstelling Zo te Zien bezoeken.

NEMO De Studio - uitverkocht

Foto:DigiDaan

In Bits of You ervaar je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Een tentoonstelling speciaal voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

Thuis aan de slag met NEMO Ontdek

NEMO proefje Ballonbootje stap 4

Ook thuis kun je aan de slag met wetenschap en technologie. Op onze website vind je allemaal proefjes en experimenten die je thuis kunt doen. 

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.

Op 2 en 3 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.