Gratis toegang

Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap in De Studio

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober 2023 is De Studio van NEMO op het Marineterrein geopend van 12.00 - 17.30 uur. Toegang is gratis! Je dient wel een tijdslot te reserveren. De Studio is een extra locatie van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam. Het programma tijdens Weekend van de Wetenschap is geschikt voor 12 jaar en ouder.

Energy Junkies

Tunnel van verleiding - Energy Junkies - DigiDaan - NEMO Science Museum

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in deze tentoonstelling.

Bij een bezoek aan Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving.

Project Morgen

Project Morgen in De Studio van NEMO - foto DigiDaan

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? Project Morgen is een ontdekkingsreis naar de toekomst. Neem alvast een kijkje in de wereld van morgen en ontdek hoe we rondrijden in solarauto’s, geheel zelfvoorzienend zijn en onze huizen koelen met mosbegroeiing.

In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen. 

Extra activiteiten

Workshop - Klimaatmythes ontkracht - De Studio van NEMO

Klimaatmythes ontkracht

Op social media gaat veel klimaatdesinformatie rond. Wat betekent dit voor ons klimaatgedrag, nu en in de toekomst? In deze workshop ga je zelf aan de slag met debunking en prebunking van klimaatmythes. Je krijgt manieren en tools aangereikt om gemanipuleerde informatie te weerleggen en om jezelf weerbaarder te maken tegen de invloeden ervan. 

zaterdag 7 & zondag 8 oktober, 13.00 - 16.00 uur, op inloop

Klimaatmakersspel - De Studio van NEMO

Klimaatmakersspel

Wil jij meebouwen aan een duurzame wereld en ben je toe aan een flinke dosis inspiratie? Tijdens het klimaatmakersspel bedenk en maak je zelf de meest creatieve uitvindingen die klimaatproblemen oplossen. Van een stofzuiger die de zeebodem wegzuigt om zeespiegelstijging te voorkomen, tot een ijzersterk jasje voor bomen zodat ze niet gekapt kunnen worden. Alles kan en niets is te gek!

zaterdag 7 & zondag 8 oktober, 13.00 - 16.00 uur, op inloop

Eat your bugs

Eat your Bugs

Ben jij benieuwd hoe insecten smaken? En hoe gezond ze nou eigenlijk zijn? Neem deel aan de workshop Eat your Bugs en ontdek alles over de voedingsbron van de toekomst. Tijdens de workshop leer hoe je zelf de lekkerste insectensushi maakt en hoe je er ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

zondag 8 oktober, 13.00 - 16.00 uur, op inloop

Open Marineterrein tijdens Weekend van de Wetenschap

De Studio van NEMO bevindt zich op het Marineterrein in Amsterdam. En daar is tijdens Weekend van de Wetenschap nog veel meer te doen!

Hoe ziet ons leven er in de toekomst uit? Op zaterdag 7 oktober 2023 openen innovatieve organisaties op en om het Marineterrein de deuren voor families om samen te experimenteren, ontdekken én mee te denken over de stad van de toekomst. Ook zondag 8 oktober is er nog genoeg te doen, maar is er een rustiger programma.

Leer coderen of vliegen met een drone, werk met een 3D-printer, upcycle je eigen kleding of eet een ijsje van kweekvlees! Bekijk het hele programma op de website van Open Marineterrein.

blokkenschema_groot_1_kaart.jpg

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op honderden locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.