gratis toegang

Activiteiten

Weekend van de Wetenschap

Op 7 en 8 oktober 2023 vieren we in heel Nederland Weekend van de Wetenschap. NEMO is vertegenwoordigd met twee locaties: NEMO Science Museum én De Studio. Beide locaties zijn dit weekend gratis toegankelijk. Het reserveren van een ticket met een starttijd is verplicht.

NEMO Science Museum

Klokhuis Vragendag - Vraag-Maar-Raak-Show - foto van DigiDaan

Op zaterdag staat NEMO in het teken van Klokhuis Vragendag. Er zitten ruim 35 wetenschappers klaar om vragen te beantwoorden in persoonlijke ontmoetingen met kinderen die hun vraag via Het Klokhuis hebben ingestuurd. Er zijn extra activiteiten zoals een spannende lezing door een wetenschapper en de Klokhuis quiz. Ook op zondag zijn er extra veel leuke dingen te doen in NEMO. Ga op reis door je eigen hersenen met het Nederlands Herseninstituut of observeer de zon met speciale telescopen van de Volkssterrenwacht Amsterdam op het dak van NEMO. In een publieksonderzoek ontdek je hoe nieuwsgierig jij bent en er zijn nog veel meer extra workshops en demonstraties.

De Studio van NEMO

Eat your Bugs in De Studio van NEMO

Wil jij meehelpen aan een duurzamere wereld en ben je toe aan een flinke dosis inspiratie? Kom naar De Studio van NEMO tijdens Weekend van de Wetenschap. Maak je eigen insectensushi, ontdek hoe je klimaatmythes kunt ontkrachten of doe mee aan het Klimaatmakersspel. Ook de tentoonstelling Energy Junkies bezoek je het hele weekend gratis. De Studio is een extra locatie van NEMO speciaal voor volwassenen. Het programma tijdens Weekend van de Wetenschap is geschikt voor 12 jaar en ouder.

Over Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 7 en 8 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op honderden locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.