Activiteiten

Weekend van de Wetenschap

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2019 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het wetenschapsmuseum. NEMO staat het hele weekend in het teken van energie. Bouw je eigen kettingreactie, tinker met tandwielen en doe scheikundige proefjes in het laboratorium.

Lezing: Hoe regelen jouw hersenen jouw slaap?

mf31353.jpg

Slapen: de een vind het heerlijk, de ander wil het liefst zo laat mogelijk naar bed. Hoe dan ook: ’s nachts rusten we uit van alle activiteiten overdag. Waarom is slaap belangrijk? Wat gebeurt er allemaal in de hersenen als jij jouw ogen hebt gesloten? Hersenwetenschapper Job van den Hurk laat het je zien tijdens deze interactieve lezing.

Meerdere keren per dag

De auto van de toekomst

Eco7_Buiten.jpg

Het Eco-Runner Team Delft is een studententeam dat elk jaar een zo zuinig mogelijk door waterstof aangedreven voertuig maakt. De Eco-Runner rijdt wel 300 kilometer op een halve liter waterstof en staat op 5 en 6 oktober in NEMO. Ga bij Team Eco-Runner langs om je vragen te laten beantwoorden of om je eigen futuristische waterstofauto te ontwerpen!

Doorlopend: 11.00 - 17.00 uur.

Een wetenschappelijk dutje

slapen.png

Als je te kort hebt geslapen word je sneller chagrijnig, heb je minder energie en is het vaak moeilijk om je te concentreren. Een powernap, een kort dutje, kan helpen om je fitter te voelen. Wil jij weten hoe dat komt? Kom een wetenschappelijke powernap proberen in NEMO terwijl je via een koptelefoon uitleg krijgt waarom een dutje overdag nuttig kan zijn!

Doorlopend: 11.00 - 17.00 uur.

Spannende Stroom

Spannende Stroom - Foto DigiDaan.jpg

Soms voel je een schokje als je iets aanraakt. Of gaat je haar overeind staan als je je trui uittrekt. En wat gebeurt er eigenlijk als het bliksemt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit.

Meerdere keren per dag

Scheikundige proefjes

Laboratorium NEMO 2016

In het BASF Lab wordt de bezoeker even zelf wetenschapper. Met een witte labjas aan en een veiligheidsbril op ga je aan de slag met bakpoeder, azijn en andere alledaagse spulletjes en doe je daarmee heel bijzondere experimenten en proefjes.

Doorlopend: 11.00 - 17.00 uur.

Kettingreactie

DD497882.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Meerdere keren per dag

Over Weekend van de Wetenschap

mf33279.jpg

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 5 en 6 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. 

Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.