Activiteiten

Weekend van de Wetenschap 2019

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2019 is NEMO Science Museum gratis toegankelijk om iedereen de kans te bieden om kennis te maken met het wetenschapsmuseum. NEMO staat het hele weekend in het teken van energie. Bouw je eigen kettingreactie, tinker met tandwielen en doe scheikundige proefjes in het laboratorium.

Spectaculaire Science show

1474531189experiment.jpg

Waarom wordt iets bruin in de oven? Wat kun je allemaal doen met gist? Kom in deze spectaculaire show met demonstraties meer te weten over scheikunde in de keuken. Speciaal voor Weekend van de Wetenschap komen de Scheikundejongens naar NEMO!

Meerdere keren per dag

Scheikundige proefjes

Laboratorium NEMO 2016

In het BASF Lab wordt de bezoeker even zelf wetenschapper. Met een witte labjas aan en een veiligheidsbril op ga je aan de slag met bakpoeder, azijn en andere alledaagse spulletjes en doe je daarmee heel bijzondere experimenten en proefjes.

Doorlopend: 11.00 - 17.00 uur.

Kettingreactie

Kettingreactie NEMO

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Meerdere keren per dag

Over Weekend van de Wetenschap

mf33279.jpg

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 5 en 6 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. 

Op de website hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.