Activiteiten

Voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Van 16 februari t/m 3 maart 2019 kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is in de vakantie ook op maandag open.

Programma

In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk 'maken' is. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen. In het Laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met experimenten en proefjes. NEMO’s Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien. 

Nieuwe workshop: Bouw een sorteermachine

DD497814.jpg

Is het je ooit opgevallen dat de tomaten in de winkel bijna allemaal even groot zijn? Dit komt doordat ze door een machine op formaat zijn gesorteerd. In deze workshop bedenk en maak je een machine die drie ballen van verschillende grootte sorteert!

Dagelijks, van 11.00 tot 17.00 uur

Laat de tandwielen draaien

Laat de tandwielen draaien

Maak zelf tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Dagelijks: 11.00 - 17.00 uur

Kettingreactie

DD497882.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Meerdere keren per dag

Science Live - Proefpersonen gezocht

mf32287.jpg

Ontdek hoe onderzoek werkt en lever een bijdrage aan de wetenschap!  

Puzzeltalent

Hoe goed kan jij puzzelen? En wat gebeurt er eigenlijk in jouw lichaam wanneer je alle stukjes op de juiste plek probeert te krijgen?

Onderzoekers van de UvA doen hier onderzoek naar. Alle kinderen van 8 tot 13 jaar en hun ouder/begeleider mogen meedoen. Ouders en kinderen vullen eerst een korte vragenlijst in.  Daarna doen kinderen puzzelopdrachten, terwijl sensoren hun lichamelijke reacties meten.

16 februari t/m 3 maart: 10.00 - 17.30 uur