Locatie: De Studio

Activiteiten

Project ENCOUNTER

In de tentoonstelling Living Looonger is het werk 'ENCOUNTER#7: Tijdlijn van het veranderende lichaam' te zien. Om de week op zaterdag kun je meedoen aan dit interactieve kunstproject.

Tijdens ons leven verandert ons lichaam. Het groeit en wordt sterker, het slijt en wordt soms ziek. Naarmate we ouder worden, ondergaan we steeds meer veranderingen. De levensloop van ons lichaam is te verbeelden met een tijdlijn. In Living Looonger zijn tijdlijnen te zien uit het kunstproject ENCOUNTER#7: Tijdlijn van het veranderende lichaam.

Teken jouw eigen tijdlijn

Teken zelf je eigen levensloop aan de hand van de ENCOUNTER-methode, met een ouderwetse kroontjespen en inkt. Ga in gesprek met een expert en neem je eigen verhalen en herinneringen mee in jouw persoonlijke tijdlijn. Een verrassende kijk op jezelf en een bijzonder gesprek zijn gegarandeerd. 

Om de week op zaterdag zijn er ENCOUNTER-workshops in De Studio.

Kroontjespen en inkt - Project ENCOUNTER in De Studio van NEMO - fotografie DigiDaan.jpg

Komende data 

Zaterdag 13 juli
Zaterdag 27 juli
Zaterdag 10 augustus
Zaterdag 24 augustus

Tijdsloten

13.00 – 14.00 uur
14.00 – 15.00 uur
15.00 – 16.00 uur
16.00 – 17.00 uur

Meedoen

Deelname aan de ENCOUNTER-workshop is gratis. Schrijf je in voor een dag en een tijdslot door te mailen naar De Studio van NEMO.

Voor bezoek aan de tentoonstelling Living Looonger is een apart ticket nodig. Reserveer je ticket online.

Wat gebeurt er met jouw tijdlijn? 

De collectie tijdlijnen in de expositie wordt regelmatig vervangen met nieuwe tijdlijnen van bezoekers. Ook jouw getekende verhaal kan geselecteerd worden om anoniem te worden geëxposeerd. In december kun je jouw tijdlijn komen ophalen.

Levenlijn tekenen bij Project ENCOUNTER in De Studio van NEMO - fotografie DigiDaan.jpg

Over Project ENCOUNTER

Social designer/ kostuumontwerper Joost van Wijmen is benieuwd naar ons vermogen om ons aan te passen aan lichamelijke veranderingen. Om dit te onderzoeken vroeg hij mensen van verschillende leeftijden om hun levensloop in kaart te brengen. Zo ontstond een verzameling van tijdlijnen. De lengte van een tijdlijn wordt bepaald door de leeftijd van de deelnemer. Iedere twee centimeter staat voor één levensjaar. Op de tijdlijn markeren deelnemers leuke, pijnlijke of onverwachte ervaringen en persoonlijke herinneringen.

In ENCOUNTER#7 zijn tijdlijnen van verschillende generaties te zien. Ze maken inzichtelijk dat, naarmate wij langer leven, ons gedrag en gevoel zich telkens aanpast aan de mogelijkheden van ons lichaam. 

Getrainde experts

Joost van Wijmen ziet ouderen als experts van deze verandering. Speciaal voor Living Looonger zijn ouderen getraind tot methode-experts om bezoekers van de expositie te begeleiden. Tegelijkertijd worden, in samenwerking met zorgorganisatie Amstelring, ook buiten De Studio tijdlijnen opgehaald bij ervaren en vaak wat meer kwetsbare ouderen uit de regio Amsterdam. Hiermee wordt de expertise van ouderen ontsloten en hun veerkracht zichtbaar. Hun ervaringen werken als een spiegel. Hoe ga jij om met jouw lichamelijke veranderingen?

Dit programma wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

www.project-encounter.nl