Donderdagavond in De Studio

Workshop - Eat your Bugs

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 29 september 2022.

Ben jij benieuwd hoe insecten smaken? En hoe gezond ze nou eigenlijk zijn? Neem deel aan de workshop Eat your Bugs en ontdek alles over de voedingsbron van de toekomst.

De avond start met een interactieve presentatie over insecten als duurzame eiwitbron. We onderzoeken wat insecten zijn, wat ze doen, welke je kunt eten, hoe ze smaken, hoe voedzaam ze zijn en waarom we ze nog niet in Nederland eten. Daarna ga je zelf verschillende soorten insecten proeven en leer je hoe je zelf de lekkerste insectensushi maakt.

Over Bas en Daisy

Bas Godschalk en Daisy Stauder nemen je tijdens deze workshop mee naar de wereld van insecten eten.

Entomofaag en insectenliefhebber Bas Godschalk is eigenaar van Insectsforall en van de websites duurzaaminsecteneten.nl en insectenindeklas.nl. Hij geeft met veel plezier lezingen of gastlessen en werkt daarnaast als adviseur in milieu- en energievraagstukken

Daisy Stauder heeft in 2011 Bugbon opgericht. Bugbon organiseert verschillende workshops over het koken met en proeven van insecten. Tijdens haar opleiding product ontwerpen volgde smulpaap Daisy een koksopleiding. Nu combineert ze voedsel, vormgeving en duurzaamheid in haar werk.

Tickets

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 29 september 2022. Tickets voor de workshop zijn niet meer te koop. 

Locatie & tijd

De workshop start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Voorafgaand aan de workshop kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg