Donderdagavond in De Studio

Lezing - Een hoopvolle toekomst

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 27 oktober 2022.

Klimaatverandering is de grootste bedreiging van het leven op aarde. Het is dan ook logisch dat de gevolgen soms zorgen voor een pessimistisch gevoel. En hoe meer je je in het onderwerp verdiept, des te sterker dat gevoel kan worden. In deze lezing legt Ruben Jacobs uit hoe we zover zijn gekomen en waar onze verantwoordelijkheid ligt. Maar hij vertelt vooral over hoop in tijden van klimaatverandering en welk verhaal we onze kinderen straks kunnen vertellen.

Over Ruben Jacobs

Ruben Jacobs is socioloog, schrijver, universitair docent en onderzoeker. In zijn laatste boek De eeuw van Felix, zoekt hij naar manieren om zichzelf en zijn zoontje Felix voor te breiden op de onzekere toekomst die klimaatverandering met zich meebrengt.

Tickets

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 27 oktober 2022. Tickets voor de lezing zijn niet meer te koop. 

Locatie & tijd

De lezing start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 uur. Voorafgaand aan de lezing kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg