Donderdagavond in De Studio

Lezing - Van vegansexuals tot kweekbossen

Deze lezing heeft plaatsgevonden op donderdag 22 juni 2023.

Vegansexuals, verwarmingsschaamte, multi-taskend wonen en de kweek van megabossen: welkom in jouw toekomst.

We verbruiken meer energie dan ooit, maar onze toekomst ziet er anders uit: toekomst-antropoloog Roanne van Voorst voorspelt een samenleving waarin we simpeler en slimmer leven, maar ook een samenleving waarin we afscheid nemen van bepaalde rechten en romantische ideeën. Een samenleving waarin onnodig energieverbruik het nieuwe roken is en waarin eindelijk de hoop weer wint van scepsis.

Als antropoloog van de toekomst onderzoekt Roanne hoe een duurzame en wenselijke toekomst van onze wereld eruit kan zien. Daarbij denkt ze vooral na over wat ze duurzame menselijkheid noemt: hoe houden we hoop in tijden van klimaatverandering en fake news? Wat houdt ons menselijk in tijden van robotisering? Welke vaardigheden moeten we onszelf en onze kinderen aanleren, om ook in een hoogtechnologische toekomst menselijk en professioneel succesvol te blijven?

Over Roanne van Voorst

Antropoloog van de toekomst - Roanne van Voorst

Roanne van Voorst is toekomst-antropoloog, schrijver, (Tedx)spreker en voorzitter van de Dutch Future Society. Ze promoveerde in 2014 en is momenteel verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Haar kernonderzoek richt zich op menselijkheid in tijden van robotisering, digitalisering en big data. Haar onderzoek onderzoekt deze onderwerpen in de context van de volksgezondheid in vier verschillende landen.

Tickets

Deze lezing heeft plaatsgevonden op 22 juni 2023. Tickets voor Van vegansexuals tot kweekbossen zijn niet meer te koop. 

Locatie en tijd

De lezing start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 uur. Voorafgaand aan de lezing kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg