Donderdagavond in De Studio

Lezing - De Klimaatkloof

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 15 september 2022.

Hoe kan het dat de plek waar je geboren bent bepaalt hoeveel je lijdt onder klimaatverandering? De gevolgen van klimaatverandering treffen iedereen op een andere manier. De vergroening van Nederland kan bijvoorbeeld zorgen voor vervuiling elders ter wereld. En gezinnen met een hoger inkomen kunnen zich vaak beter beschermen tegen de negatieve effecten van milieuvervuiling, bijvoorbeeld door luchtfilters aan te schaffen. Daphina Misiedjan legt in deze lezing uit dat klimaatongelijkheid een wereldwijd probleem is dat op alle niveaus zichtbaar is en wat we kunnen doen om de kloof in te perken.

Over Daphina Misiedjan

Mr. dr. Daphina Misiedjan is als universitair docent, jurist en onderzoeker werkzaam bij ISS/Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze specialiseert zich in vraagstukken die gaan over mensenrechten en sociale gelijkheid in combinatie met het milieu. Door de sociale impact van haar onderzoeken ontving Misiedjan prijzen als de Black Achievement Encouragement Award en de Agnites Vrolik Prijs. 

Tickets

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 15 september 2022. Tickets voor de lezing zijn niet meer te koop. 

Locatie en tijd

De lezing start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 uur. Voorafgaand aan de lezing kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg