Donderdagavond in De Studio

Inspiratiesessie - Eerste hulp bij klimaatstress

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 13 oktober 2022.

Na twee zomers kamperen in je tentje in Nederland wil je eindelijk weer eens op een verre vliegvakantie. Maar je schaamt je om het aan anderen te vertellen. Wil je lang douchen, maar vindt jouw partner dat niet goed voor het milieu? Twijfel jij ook weleens aan wat je nou echt kan doen voor een beter klimaat en ben je daar soms gestrest over? Of valt het in jouw ogen allemaal wel mee? In de inspiratiesessie Eerste hulp bij klimaatstress gaan we in gesprek over persoonlijke ervaringen met klimaatverandering. Houd je hoofd koel en ontdek samen met expert Jeanine Pothuizen hoe je het beste omgaat met emoties rondom het klimaat.

Over Jeanine Pothuizen

Jeanine Pothuizen is als klimaatpsycholoog actief voor onder andere Stichting KlimaatGesprekken. Ze coacht groepen mensen door ze enerzijds handvatten te geven om binnen de grenzen van onze planeet te leven. Anderzijds door mensen te leren hoe ze anderen op een positieve manier kunnen inspireren ook aan de slag te gaan. Hiervoor gebruikt zij inzichten uit de klimaatpsychologie. In haar dagelijks werk helpt Jeanine organisaties bouwen aan een groene organisatiecultuur. "De focus in de klimaatcrisis ligt vaak op wat wij kunnen doen in de rol van burger en consument, maar juist in onze rol als professional kunnen wij in dagelijkse beslissing een groot verschil maken". 

Tickets

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 13 oktober 2022. Tickets voor de inspiratiesessie zijn niet meer te koop. 

Locatie & tijd

De inspiratiesessie start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Voorafgaand aan de sessie kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg