Donderdagavond in De Studio

Stand up comedy - Comedy for Climate

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 10 november 2022.

Klimaatopwarming is niet het meest grappige onderwerp. Toch proberen we daar door middel van een stand-up comedy avond voor één keer verandering in te brengen. Waarbij we lachen om onszelf en het klimaat. Met alleen een microfoon zetten de comedians van Het Comedyhuis zware klimaatonderwerpen om in luchtige grappen. Een lekker avondje lachen dus. Want lachen is gezond! Om daarna met goede moed en op volle kracht te werken aan een oplossing. 

Tickets

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 10 november 2022. Tickets voor de voorstelling zijn niet meer te koop. 

Over Het Comedyhuis

Comedy for Climate wordt georganiseerd door Het Comedyhuis. Een van de oudste stand-up comedy gezelschappen van Nederland. Sinds 2009 organiseert de groep comedyshows in het land, schrijven ze teksten voor TV programma’s als de Avondshow van Lubach en helpen ze beginnende comedians om hun eerste stappen op het podium te zetten met hun beproefde stand-up comedycursussen.

Tijdens Comedy for Climate kun je genieten van de grappen van:

  • Andries Tunru
  • Pieter Jouke
  • Wouter Monden
  • Tim Kroezen

Andries Tunru

Andries Tunru - Comedy for Climate

Andries Tunru won in 2016 al de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- èn publieksprijs op het het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en sleepte in 2017 de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten in de wacht. Dat was nog voor hij voor een miljoenenpubliek bij-na De Slimste Mens werd.

Andries brengt energie op het podium en laat grappen over ingewikkelde onderwerpen verraderlijk simpel klinken. Een comedian die elke zaal aan het lachen kan maken dus!

Pieter Jouke

Pieter Jouke - Comedy for Climate

Na een succesvolle carrière bij verschillende multinationals stapte Pieter Jouke in 2000 voor het eerst op het podium als komiek. Dat smaakte naar meer en in 2004 stopte hij met zijn reguliere werk en stortte zich volledig op comedy.

Hij maakte avondvullende cabaretprogramma's en schreef veel voor radio, tv en collega-cabaretiers. Hij richtte samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach Buro Renkema op. Daarmee staat hij zelfs in het Comedycanon van de Volkskrant. Daarnaast schreef hij 4 boeken, rende 10 marathons, leerde de krijgskunst Krav Maga en verscheen regelmatig op televisie in o.a. Koppensnellers, CQC, Staat van Verwarring en Padoem Patsss. 

Tim Kroezen

Tim Kroezen - Comedy for Climate

Tim Kroezen (Boxmeer, 1991) kwam voor zijn studie naar Utrecht en is er nooit meer weggegaan. Om het leven onvoorspelbaar te houden doet Tim ieder zoveel jaar totaal iets anders, dat had hij zelf ook liever anders gezien, maar zo is het nou eenmaal. Zijn droom is om ooit nog eens een autobiografische tekst in de derde persoon te schrijven.

In 2022 won Tim de Juryprijs van Griffioen/DeStoep Cabaret Festival, en de Jury&Publieksprijs van de Comedy Talent Award.

Wouter Monden

Wouter Monden - Comedy for Climate

Wouter begon met comedy in 2010. In november van dat jaar won hij de juryprijs van de Culture Comedy Award. Daarna is hij nooit meer van de Nederlandse en Belgische podia af gegaan. Met 175-200 optredens per jaar is hij ruim ervaren en kan hij optreden in elk type zaal en voor elk soort publiek.

Zijn stijl is toegankelijk maar scherp en met veel ruimte voor snelle interactie. Wouter is maandelijks te horen op Q-Music in de Q-Musical, schreef mee aan o.a. Dit Was Het Nieuws, Is er een dokter in de zaal en The Roast of Johnny de Mol. Hij was de publieksopwarmer voor TV-programma’s als Zondag met Lubach, Padoem Patsss en Makkelijk Scoren.

Locatie & tijd

De comedy avond start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Voorafgaand aan het evenement kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg

Laat me niet lachen!

Elk jaar is er een onderzoek verbonden aan Weekend van de Wetenschap. Hierbij krijg je de kans om zelf een bijdrage te leveren aan de wetenschap. Dit jaar gaat het onderzoek over humor. Je bekijkt een paar fragmenten van het televisieprogramma Het Klokhuis, waarna je aantal vragen beantwoordt. Doe je mee aan het grappigste onderzoek van Nederland? Lees meer en doe mee!