Activiteiten

NEMO Zomerdak 2019

Van 21 juni t/m 5 september 2019 is het dakplein van NEMO Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open. Iedere donderdagavond is er live muziek op het dak. Geniet van de muziek, een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen met NEMO Zomerdak.

Dit seizoen hebben we speciale zomerse wijnen, bieren en borrelhappen in het assortiment. Iedere donderdag is er live muziek. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.  Op 6, 7 en 8 september tonen we i.s.m. filmtheater Kriterion films op het dak.

Donderdag 29 augustus, 17.30 - 21.00 uur
Azra Teijen // Nina Virant & Massimo Imperatore 
Bierproeverij: Brouwerij Homeland
Azra Ilya Teijen studeert Jazz zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zingt jazz, soul en Braziliaanse muziek. Ze wordt begeleid op piano door Jetse de Jong, die recentelijk is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nina (vocals) en Massimo (gitaar) brengen traditioneel, folk en pop-repertoire met een authentieke twist. De reis begint op het Amerikaanse platteland en loopt helemaal verder richting de Balkan.

Bierproeverij Homeland
Vanaf 17.30 uur kun je 6 verschillende bieren van Brouwerij Homeland proeven, voor €12,50. Inschrijven is niet nodig en de bieren zijn ook los verkrijgbaar.

29 aug Nina Virant & Massimo Imperatore.jpg

Donderdag 5 september, 17.30 - 21.00 uur
Maxime & Glyn // Joëlle Goercharn
Wijnproeverij: Grapedistrict

Dit jaar stonden ze op de Talent Stage van Festival Pop On Top: Maxime & Glyn! Deze veelbelovende R&B singer-songwriters met Zuid-Amerikaanse roots laten je hun muziek niet alleen horen maar ook voelen. Kom langs, neem een drankje en geniet van hun soulful sounds.

Met haar eclectische medemuzikanten neemt Joëlle Goercharn je mee in een blend van dromerige popsongs waar haar Indiase roots doorheen klinken. Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, verdiepte ze zich verder in songwriting aan The New School for Jazz and Contemporary Music in New York. Het leven in New York en de verhalen van haar Hindoestaanse grootmoeder zijn de inspiratie voor haar muziek samen met muzikale invloeden van o.a. Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.

27 juni Joelle Goercharn - NEMO Zomerdak - Foto Rommen Bravenboer.jpg

Films op het dak

Om de zomer te vieren, bundelen NEMO en Kriterion opnieuw hun krachten met een filmweekend op het dak van NEMO. In het weekend van vrijdag 6 t/m zondag 8 september kun je op het hoogste dakplein van Amsterdam genieten van films. Elke film wordt voorzien van een korte inleiding, verzorgd door Brein in Beeld. Slecht weer? Dan wordt de film vertoond in de filmzaal van NEMO.

Tijdens het filmweekend is het dak geopend om 19.00 uur. Het restaurant op het dak van NEMO is tot 20.30 uur geopend voor een hapje eten, de bar is geopend tot sluitingstijd. Aanvang van het programma (inleiding plus films) is om 20.00 uur.

Film op het dak van NEMO - Foto DigiDaan.jpg
Films op het dak van NEMO

Vrijdag 6 september: Metropolis
Een zwart-wit stille film die thema’s aansnijdt van industrialisatie, moderniteit, man vs machine en kunstmatige intelligentie. Een film die bij uitstek als baanbrekend in het science-fiction genre beschouwd wordt.

Het jaar 2027: de mensheid is opgedeeld in een denkende en een werkende klasse en de zoon van een kapitalist ontdekt in welke slechte omstandigheden de arbeiders werken. Hij wordt verliefd op de charismatische Maria, die bij de arbeiders tegen het gebruik van geweld predikt. Het leiderschap van Maria is echter een bedreiging voor de rijke klasse, en ze besluiten de wetenschapper Rotwang in te schakelen om een robot te ontwikkelen die er hetzelfde uitziet als Maria, om zo haar plaats in te kunnen nemen.

Inleiding: Voorafgaand aan de film verzorgt Max Welling (hoogleraar AI van de UvA) een korte introductie.

Zaterdag 7 september: A Beautiful Mind
Wanneer de briljante wiskundige John Nash net op het punt staat internationaal erkend te worden, raakt hij betrokken bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.

Inleiding: Voorafgaand aan de film verzorgt psychiater/neurowetenschapper Christiaan Vinkers een korte introductie.

Muziek: Na afloop muziek van Tropische Verrassingen, in de Serrebar.

A Beautiful Mind

Zondag 8 september: Koyaanisqatsi
Koyaanisqatsi laat onze getergde planeet zien als een onverwoestbaar organisme, waarin de mens niet meer is dan een passant en het menselijk bestaan een jammerlijke voetnoot in de eeuwigheid van het universum.

Een verzameling vakkundig gefotografeerde fenomenen zonder conventionele plot. De film is een samensmelting van beeld, geluid en ideeën. Geschoten in elkaar opvolgende beeldsequenties, op de muziek van Philip Glass.

Yoga op het dak

Tot en met 25 augustus 2019 is er zondagochtend van 9.00 tot 10.00 uur Rooftop Yoga op het dak van NEMO.  De les wordt gegeven door Sanne van In Your Elements. Meld je aan via OneFit of boek een losse les of 4-lessen kaart via In Your Elements.

Op woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus verzorgt Aleksandra Lemm van Uprising Yoga op woensdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur een yogales op het dakterras van NEMO. Bij slecht weer worden de lessen binnen gegeven. Meld je aan via OneFit of via Uprising Yoga.

Gezond ontbijt
Na afloop van de yogales kun je ons restaurant aanschuiven voor een lekker en gezond ontbijt, bestaande uit bio yoghurt, met gestoofde rabarber (in het seizoen) en granola met kokos, een meergranen croissant en een groentesapje van wortel, sinaasappel en gember.