Activiteiten

NEMO Zomerdak

Van 12 augustus t/m 5 september 2021 is het dakplein van NEMO Science Museum op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur open. Geniet van een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht over Amsterdam in zomerse sferen.

De programmering is helaas geannuleerd vanwege coronamaatregelen.

Guy Tristan Salamon_vGilst NEMO Zomerdak.jpg

Donderdag 19 augustus, 17.30 uur
Grachtenfestival: flamenco en jazz
GEANNULEERD

Een zomerse avond met twee topbands! Eerst luister en kijk je naar het Jeff Heijne Trio en danseres Conchita Boon met de mooiste flamencomuziek en vurige dans. Vervolgens neemt de Guy Salamon Group het over: acht jazzmuzikanten in een spetterend optreden vol nostalgie en vooruitblikken, hyperrealisme en fantasie, vreugde en eenzaamheid, chaos en stilte. Met composities van Guy Salamon; muziek waarin veel verschillende invloeden te horen zijn, van traditionele wereldmuziek tot wilde improvisatie.

the maestros Midas Meester liggend.jpg

Donderdag 26 augustus, 17.30 uur
Familie-popband The Maestros
GEANNULEERD 

Van pophits maken ze jazz en oude standards worden verpopt. Jazzmuzikant Frank Meester toerde met zijn zoons Midas en Gilles tweemaal door Europa als headliner op diverse Europese festivals.

Vrijdag 27 augustus, 18.00 - 23.00 uur
IDFA Meets ROEF
GEANNULEERD 

IDFA en ROEF bundelen hun krachten voor een film op het dak van NEMO. In de documentaire Acasã, My Home wordt de connectie tussen mens, natuur en stad onderzocht, door de ogen van de familie Enache die leeft in de wildernis vlak buiten Boekarest. Nu de overheid ambitieuze plannen heeft met dit gebied, worden ze verplicht te verhuizen naar een huurflat in de stad. 

Film op het dak van NEMO - Foto DigiDaan.jpg
Foto: DigiDaan, vóór corona

Acasă, My Home werd op Sundance bekroond met de Speciale Juryprijs voor Cinematografie, waarna prijzen op andere internationale filmfestivals volgden. Radu Ciorniciuc, die een achtergrond heeft in maatschappelijke onderzoeksjournalistiek, kiest ook in zijn documentairedebuut voor de lange adem. Hij filmt de familie seizoenen lang, van het moment dat de Enache’s nog midden in de natuur leven, via de hobbelige trek naar een verwarrende stad vol prikkels, tot aan de eerste scheuren in het eens zo hechte gezin.

Zaterdag 28 augustus, 18.00 - 23.00 uur
ROEF x Zwarte Koffie (silent disco)
GEANNULEERD 
Er is maar één manier om een ROEF Expeditie dag in stijl af te sluiten: dansend! Dit jaar doet ROEF dat samen met Zwarte Koffie op het dak van NEMO Science Museum.

De roots van Zwarte Koffie liggen in hiphop en vanuit daar maken ze uitstapjes naar house, disco en nieuwe elektronische tracks. Met een koptelefoon op dansen jij en je vrienden de avond weg op sterke mix van stevige beats, ritmische rap en dansbare platen.

Al jarenlang zet Zwarte Koffie de dansvloer in vuur en vlam met hun avonden in Paradiso, Tivoli en Lowlands, nu voor het eerst op ons dak!

Plan B Victor Luis van Es - Jannick Hamberg.jpg
Foto: Jannick Hamberg

Donderdag 2 september: Stand–up Comedian Night met Victor Luis van Es
GEANNULEERD 
Hij stond in de finale van Cameretten, speelde op Lowlands voor 1300 man en komt vanavond naar het dak van NEMO! 

Op een mooi en hopelijk vol terras zal Victor een stuk uit zijn voorstelling ‘Plan B’ spelen. Hij hoopt mensen weer warm te maken voor het theater en wil zo ook zelf weer in het ritme komen voor zijn avondvullende show. Net als iedereen heeft hij zich constant moeten aanpassen en met die concept laat hij zien dat hij daar heel goed in is.

‘Plan B’ gaat over de wereld van nu, wie zijn wij als mensen in een gekke samenleving die constant verandert? Moeten we daarin mee of hebben we überhaupt de keuze om achter te blijven? In wat voor wereld leven we eigenlijk? Zoals je van hem gewend bent is de show inhoudelijk sterk, grappig en luchtiger dan de thema’s doen vermoeden.