Activiteiten

NEMO Kennislink Live

Tijdens NEMO Kennislink Live vertellen wetenschappers op een laagdrempelige manier over actuele ontwikkelingen in hun domein. Ze gaan in op onderwerpen die van invloed zijn op ons dagelijks leven.

Tijdens NEMO Kennislink Live brengt NEMO Kennislink, in samenwerking met diverse partners, wetenschap en publiek bij elkaar om kennis en inzichten te delen op het dak van NEMO Science Museum. Een plek over actuele wetenschap voor een volwassen publiek. Laagdrempelig, aansprekend en begrijpelijk om over na te denken en te praten. In 2019 is het overkoepelende thema: autonomie en gedragsbeïnvloeding. We gaan in op relaties, architectuur, gender, werk, nieuws en gezondheid.        

NEMO Kennislink Live vindt in 2019 telkens plaats op de tweede dinsdag van de maand. 

Programma:
19.30 - 20.00 uur: Ontvangst
20.00 - 22.00 uur: Gesprek met wetenschappers en publiek
22.00 - 22.30 uur: Borrel

Toegang is gratis. Reserveren kan vanaf half januari 2019.
Let op: altijd reserveren via het formulier om zeker te zijn van een plaats!.

NEMO Kennislink Live is een productie van NEMO Kennislink.

Dinsdag 12 februari 2019 NEMO Kennislink Live

Zo vlak voor Valentijnsdag praat wetenschapsjournalist Desiree Hoving tijdens Kennislink Live met experts en het publiek over liefde in de tijd van dating apps. Is daten door apps aan het veranderen? Is het echt makkelijker geworden om 'de ware' te vinden of is dat helemaal niet meer wat we zoeken in een relatie?

Duur: 2 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: Serrebar

Dinsdag 12 maart 2019 NEMO Kennislink Live

Op dinsdagavond 12 maart gaat wetenschapsjournalist Desiree Hoving tijdens NEMO Kennislink Live met wetenschappers en publiek in gesprek over de invloed van architectuur op ons leven. Gedraag je je socialer in het ene gebouw dan in het andere? Hoe kunnen architecten jou verleiden om de trap te nemen of gezonder te eten? En hoever kunnen ze daarin gaan?

Duur: 2 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: Serrebar