Activiteiten

Meivakantie

Tijdens de meivakantie (22 april t/m 7 mei) is er in NEMO nóg meer te ontdekken. Kijk je ogen uit tijdens de demonstraties of experimenteer zelf bij een workshop. De Kettingreactie is deze vakantie extra vaak te zien. Tijdens de vakantie is NEMO ook op maandag geopend. Op Koningsdag (27 april) is NEMO gesloten.

Bouw een sorteermachine

sorteermachine

Is het je ooit opgevallen dat de tomaten in de winkel bijna allemaal even groot zijn? Dit komt doordat ze door een machine op formaat zijn gesorteerd. In deze workshop bedenk en maak je een machine die drie ballen van verschillende grootte sorteert.

Praat in codetaal

Praat in codetaal - NEMO Science Museum - Foto Digidaan (1).jpg

Met korte en lange piepjes en het morse-alfabet kun je letters maken en zo boodschappen aan elkaar doorgeven. Je kunt er zelfs een trein mee besturen! Probeer het in de workshop Praat in codetaal.

Maak de snelste slee

Maak de snelste slee.jpg

Sleeën kan ook zónder sneeuw. Maar hoe slee je dan het snelst? Moet de slee zwaar zijn of licht? En wat voor ondergrond heb je nodig? Ga aan de slag met verschillende materialen, maak een prototype en test je slee op de grote testbaan.

Bouw je eigen kettingreactie

NEMO proefje maak een kettingreactie.jpg

Een kettingreactie is een reeks gebeurtenissen. Elke gebeurtenis veroorzaakt weer een volgende. Een heel bekend voorbeeld is een rij omvallende dominostenen. En natuurlijk de grote Kettingreactie in NEMO. Je kunt nu zélf een kettingreactie maken.

Wonder of wetenschap?

wetenschapomjeheen.jpg

Wat gebeurt er met een ballon in vloeibare stikstof? Hoe maak je patronen met geluid? Ontdek hoe wonderlijk wetenschap is in deze spectaculaire demonstratie met ijskoude en gloeiend hete experimenten.

Kettingreactie

Kettingreactie 2021 Foto DigiDaan.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Scheikundige proefjes

Laboratorium 2022

In het Laboratorium van NEMO word je voor even zelf wetenschapper. Labjas aan, veiligheidsbril op en aan de slag! Met alledaagse spulletjes doe je bijzondere experimenten en proefjes. 

Nu te doen in het Laboratorium:

  • Hoe werkt een vuurpijl?
  • Wat bevat de meeste vitamine C?
  • Mengen olie en water door zeep?
  • Hoe krijg je stralend witte was?
  • Welke kleuren zitten er in groene en bruine inkt?

Een proefje doen in het Lab? Dat kan als je 6 jaar
of ouder bent.

Het dak van NEMO

Uitzicht dak NEMO

Geniet van een hapje, een drankje en een fantastisch uitzicht over de stad op het dak van NEMO. Ga de strijd aan met de natuurkrachten in de buitententoonstelling Energetica. Het dakplein is dagelijks geopend van 10.00 - 17.30 uur en is gratis toegankelijk. Op Koningsdag en bij slechte weersomstandigheden is het dakplein gesloten.

Energy Junkies in De Studio van NEMO

Energy Junkies - De Studio van NEMO - Foto DigiDaan (3).jpg

Met je ticket voor NEMO kun je gratis naar De Studio, de extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam. Bezoek hier de tentoonstelling Energy Junkies. Bij een bezoek aan Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving.

Op vertoon van een ticket voor NEMO Science Museum kun je gratis de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken. Reserveer wel een apart ticket met tijdslot. Je bezoek aan De Studio hoeft niet
op dezelfde dag plaats te vinden als je bezoek aan
NEMO Science Museum.