Activiteiten

Meivakantie

In de meivakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Van 19 april t/m 5 mei 2019 kun je genieten van extra workshops en een nieuwe demonstratie! NEMO is in de vakantie ook op maandag open.

Programma

In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk 'maken' is. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen. In het Laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met experimenten en proefjes. NEMO’s Kettingreactie is in deze vakantie extra vaak te zien. 

Let op: Op Koningsdag is NEMO gesloten.

Nieuw: Spannende Stroom

demonstratie electriciteit NEMO.jpg

Soms voel je een schokje als je iets aanraakt. Of gaat je haar overeind staan als je je trui uittrekt. En wat gebeurt er eigenlijk als het bliksemt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit. 

Vanaf 28 april, meerdere keren per dag

Laat de tandwielen draaien

Laat de tandwielen draaien

Maak zelf tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Dagelijks: 11.00 - 17.00 uur

Kettingreactie

DD497882.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Meerdere keren per dag

Laat het lampje branden

Campagnebeeld

Maak een elektrische schakeling en laat het lampje branden.

Dagelijks: 11.00 - 17.00 uur

Ontwerp en bedien je eigen uitvinding

mf29040.png

Ontwerp je eigen uitvinding op papier. En wil je weten hoe je die in het echt zou gebruiken? Ga op de foto en spring zo in je eigen tekening. 

Dagelijks: 11.00 - 17.00 uur

Science Live

ScienceLive_onderzoek.jpg

Doe mee als proefpersoon in echt wetenschappelijk onderzoek, bij Science Live in NEMO. In dit onderzoek mag je tegen ons liegen maar gaan we ook kijken hoe goed je leugenaars kunt ontmaskeren. Ben jij de beste leugenaar? Of juist de beste leugendetector?

23 april t/m 5 mei
11.00 - 17.00 uur

Tulpen op het dak

Tulpen op het dak van NEMO - Foto DigiDaan.jpg

Tijdens het Tulp Festival is het dak van NEMO gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. De tulpen zijn in de maand april 2019 te bewonderen.

Het dak van NEMO is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van NEMO. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant.