Activiteiten

Klokhuis Vragendag

Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Zit jij al heel lang met een technische vraag of een wetenschappelijke kwestie? Dan is dit je kans! Kom naar de Klokhuis Vragendag in NEMO Science Museum. Wetenschappers zitten de hele dag klaar om antwoord te geven op je vragen en er zijn extra activiteiten in NEMO.

NEMO tijdelijk gesloten

NEMO Science Museum is t/m 28 april 2020 gesloten. NEMO volgt hiermee de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus op. Dit betekent dat helaas ook de Klokhuis Vragendag op 29 maart niet door kan gaan. We hopen je snel te kunnen informeren over een eventuele nieuwe datum. Lees hier meer informatie.

Activiteiten

Je kunt je vragen ook bewaren voor de dag zelf. NEMO zit op 29 maart vol met wetenschappers die antwoord kunnen geven. Of ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentatoren. Hieronder lees je wat er allemaal te doen is.

19396866_1461608537233628_6890542039581468943_n.jpg

Vraag-Maar-Raak-Balie
Loop je al heel lang rond met een lastige vraag? Stel deze dan bij de Vraag-Maar-Raak-Balie tijdens de Klokhuis Vragendag en krijg deze dag nog antwoord van een van de echte wetenschappers!

mf32857.jpg

Meet & greet met de Klokhuis presentatoren
Ga op de foto met je favoriete Klokhuis presentator. 

mf32865.jpg

Vraag-Maar-Raak-Show
Stel live je vraag in deze show. Vijf wetenschappers proberen in een race tegen de klok je vraag ter plekke te beantwoorden en te illustreren met proefjes en demo’s.

mf32850.jpg

Spoedcursus 'Hoe word ik wetenschapper?'
Ontdek dit jaar tijdens de Klokhuis Vragendag of je het in je hebt wetenschapper te worden. Tijdens de minicursus vertelt een wetenschapper hoe echt wetenschappelijk onderzoek werkt.

mf32863.jpg

Klokhuis quiz
Wat weet jij allemaal van Het Klokhuis? Doe mee met de quiz en test je kennis!