Activiteiten

Kerstvakantie

In de kerstvakantie is NEMO extra leuk! Van zaterdag 25 december t/m zondag 9 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties. Ook op beide kerstdagen en Nieuwjaarsdag is NEMO geopend.

Programma

Maak je eigen mini-film of bouw een schaduwschilderij. Ga aan de slag in het laboratorium of neem zelf deel aan wetenschappelijk onderzoek. 

Scheikundige proefjes

Laboratorium.jpg

In het laboratorium van NEMO word je even zelf wetenschapper. Je gaat aan de slag met alledaagse spulletjes en doet daarmee heel bijzondere experimenten en proefjes. In de herfstvakantie kun je onderzoeken waarom je lichaam afkoelt als je zweet én welke kleuren er in groene en blauwe inkt zitten.

Dagelijks, 11.00 - 17.00 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar

Draai een mini-film voor je ogen

Draai een minifilm voor je ogen - foto DigiDaan (2).jpg

Met een speciale ronddraaiende trommel met spleetjes, de zoötroop, en een flink aantal tekeningen kun je je eigen mini-film maken. 

Of houd je hersenen voor de gek en maak met twee plaatjes een thaumatroop. Als je ogen twee plaatjes heel snel achter elkaar zien, begrijpen je hersenen niet meer dat het twee losse afbeeldingen zijn en maken ze er één plaatje van. 

Dagelijks, vanaf 10.00 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar

Ruimteschip Aarde

Ruimteschip aarde Yoeri.jpg

In deze demonstratie laten indrukwekkende satellietbeelden en een grote interactieve globe zien hoe onze aarde er vanuit de ruimte uitziet. Ontdek wat een satelliet is en hoe je er onderzoek mee kan doen. Volg een walvis vanuit de ruimte, kijk waar koolstofdioxide in de lucht zit en ontdek hoe wolken ontstaan. 

Meerdere keren per dag

Wat is het: demonstratie
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar

Maak een schaduwschilderij

Werkplaats Maak een schaduwschilderij DD561062 (7).jpg

Ga aan de slag met licht en schaduw en maak zo samen een schaduwschilderij.

Dagelijks, vanaf 10.00 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar

Science Live

Science Live kerstvakantie.jpg

Heb jij zin om je hersens te kraken?
Bij het oplossen van puzzels komt van alles kijken: creatief en logisch nadenken, goed kijken, doorzetten. Soms kan je daarbij wel wat hulp gebruiken. Door te bestuderen hoe kinderen puzzels oplossen, kunnen we veel leren over menselijk gedrag. Geef ons een kijkje in hoe jij dit doet en hoe jij anderen helpt met hersenkrakers in dit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dagelijks, 10.30 - 17.00 uur

Wat is het: onderzoek
Duur: 15 minuten
Voor wie: 5 - 12 jaar