Gratis Avond

Activiteiten

Humania Sneak Preview

Op 23 november 2019 opent in NEMO Humania, een nieuwe tentoonstelling over de mens. Kun jij niet wachten? Schrijf je in voor de exclusieve en gratis avondopenstelling op vrijdag 15 of zaterdag 16 november! Tijdens deze feestelijke avonden kun je meedoen aan workshops, spectaculaire demonstraties bekijken én is het hele museum geopend.

Programma

Met je ticket heb je vanaf 18.00 uur toegang tot het museum. De avond zal om 22.00 uur afgelopen zijn. Hieronder vind je het programma. Er worden de komende tijd nog meer activiteiten toegevoegd.

Isoleer je DNA

Isoleer je DNA

Schraap wat cellen van je wang, stop ze in een reageerbuis, volg de stappen in de handleiding, en… tadaa – je hebt jouw eigen DNA zichtbaar gemaakt! Stop het in een buisje, en neem het mee naar huis.

Doorlopende workshop vanaf 6 jaar.

Hemd van je lijf show

vraag maar raak.jpg

Een dynamische, interactieve show waarin de bezoekers wetenschappers het hemd van het lijf vragen. Bezoekers schrijven vragen op een briefje en de wetenschappers proberen binnen 20 minuten 20 vragen te beantwoorden.

Interactieve show gepresenteerd door Sosha Duysker, bekend van Het Klokhuis. Vanaf 6 jaar. 

Samen één

fotoprom voorbeeld.jpg

Hoe veel lijk jij op jouw vader, moeder, broer of zus? Ga samen op de foto en zie hoe jullie gezichten versmelten tot één. Waarin lijken jullie op elkaar? En waarin niet?

Activiteit vanaf 6 jaar.

Spreek taal

blah.png

Maak dat de kat wijs… wat bedoel je daar eigenlijk mee? En wat zijn toch die pijpenstelen die regenen? Gebruik jij vaak gezegden of juist niet. En worden alle gezegden overal evenveel gebruikt? Doe mee aan een echt onderzoek en test welke uitdrukkingen jij kent en gebruikt.

Test vanaf 8 jaar.

Turn me on

turn me on.jpg

Onderzoek spanning, stroom en energie in de Werkplaats. Lukt het jou om de vonk over te laten slaan en de erotische speeltjes aan te zetten?

Activiteit vanaf 16 jaar.

Wat druk je uit?

spreektaal.jpg

Oude koeien uit de sloot halen, voor jan en alleman, met de deur in huis vallen… Er zijn veel uitdrukkingen, sommige bekender dan andere. Ben jij goed in het herkennen van uitdrukkingen? Doe mee met de quiz en zie of jij kan raden welke uitdrukkingen zonder woorden worden uitgebeeld.

Quiz vanaf 8 jaar.

Over de tentoonstelling

Humania is een verrassende tentoonstelling waarin je alles te weten komt over je eigen soort: de mens. Door mee te doen aan fysieke uitdagingen en je brein te breken over allerlei dilemma’s ontdek je hoe je hoofd, hart en lijf werken. Je komt dingen over jezelf te weten die je niet had willen missen! Zowel biologie, sociologie en psychologie van de mens zijn thema’s van de tentoonstelling. Humania behandelt een heleboel onderwerpen die iets zeggen over wie je bent: van je naam tot hoe je je verjaardag viert en van je hoeveelheid wilskracht tot de cellen waaruit je bent opgebouwd. Daarbij komen ook onderwerpen als seks of de dood aan bod. Ben je wel zo uniek als je denkt? Of lijken we allemaal op elkaar?

Het-kunstwerk-wordt-door-Dit-en-Florentijn-uitgepakt---foto-Martijn-Beekman.jpg

Bekijk de campagnevideo

Humania en de Sneak Preview avonden zijn gerealiseerd dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij.