Activiteiten

Herfstvakantie 2021

In de herfstvakantie is er bij NEMO weer veel te doen. Van zaterdag 16 oktober t/m maandag 31 oktober 2021 kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is in de herfstvakantie ook op maandag open.

Programma

In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk 'maken' is. In het Laboratorium word je zelf een wetenschapper en ga je aan de slag met experimenten en proefjes. NEMO’s nieuwe demonstratie Wetenschap om je heen is deze vakantie extra vaak te zien. 

Scheikundige proefjes

Laboratorium.jpg

In het laboratorium van NEMO word je even zelf wetenschapper. Je gaat aan de slag met alledaagse spulletjes en doet daarmee heel bijzondere experimenten en proefjes. In de herfstvakantie kun je onderzoeken waarom je lichaam afkoelt als je zweet én welke kleuren er in groene en blauwe inkt zitten.

Dagelijks, 11.00 - 17.00 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar
Locatie: Laboratorium

Workshop: Laat een minifilm draaien

zootroop.jpg

Met een speciale ronddraaiende trommel met spleetjes, de zoötroop, en een flink aantal tekeningen kun je je eigen minifilm maken. 

Of houd je hersenen voor de gek en maak met twee plaatjes een thaumatroop. Als je ogen twee plaatjes heel snel achter elkaar zien, begrijpen je hersenen niet meer dat het twee losse afbeeldingen zijn en maken ze er één plaatje van. 

Dagelijks, vanaf 10.00 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar

Demo: Wetenschap om je heen

In de demonstratie 'Wetenschap om je heen’ sta jij centraal. Verwonder je over de spannende proefjes en spectaculaire experimenten die overal om je heen gebeuren. Van een vuurtornado, tot een waterval van mist en vliegende borden. Alles komt voorbij in deze spannende demonstratie.

Alle leeftijden.

Bekijk hiernaast een voorproefje.

Meerdere keren per dag

Wat is het: demonstratie
Duur: 20 minuten
Voor wie: Alle leeftijden
Locatie: Auditorium

Workshop: Maak een schaduwschilderij

Werkplaats Maak een schaduwschilderij DD561062 (7).jpg

Ga aan de slag met licht en schaduw en maak zo samen een schaduwschilderij.

Dagelijks, vanaf 10.00 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar
Locatie: De Werkplaats

Workshop: Praat in codetaal

Praat in codetaal - NEMO Science Museum - Foto Digidaan (5).jpg

Met korte en lange piepjes en het morse-alfabet kun je letters maken en zo boodschappen aan elkaar doorgeven. Je kunt er zelfs een trein mee besturen! Probeer het in de nieuwe workshop Praat in codetaal. 

Dagelijks, 10.00 - 17.30 uur

Wat is het: workshop
Duur: 20 minuten
Voor wie: Vanaf 6 jaar
Locatie: Theater

Tentoonstelling: Zo te Zien

NEMO Science Museum - Zo te Zien - Foto DigiDaan (5).jpg

Laatste kans om de familietentoonstelling Zo te Zien te bezoeken!

In de familietentoonstelling Zo te Zien ontdek je hoe je ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan zien. Ervaar hoe je met echolocatie of een taststok kunt kijken en hoe technologische hulpmiddelen kunnen helpen nog beter waar te nemen. Allemaal te zien in Zo te Zien!

Dagelijks, 10.00 - 17.30 uur

Wat is het: tentoonstelling
Duur: 30 minuten
Voor wie: Alle leeftijden
Locatie: Evenementenzaal

Science Live

Science Live oeps foutje.jpg

Verliezen, falen of een foutje maken: dat kan gebeuren in sportwedstrijden, op school en op het werk. Iedereen gaat hier anders mee om. Wij onderzoeken hoe kinderen en hun ouders nadenken over falen. Wil jij weten wat jouw stijl is? En wat de wetenschap hierover zegt? Kom het samen ontdekken in dit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam!

Dagelijks, 11.30 - 17.00 uur

Wat is het: onderzoek
Duur: 15 minuten
Voor wie: 8 - 13 jaar