Activiteiten

Herfstvakantie

In de herfstvakantie is er bij NEMO weer veel te doen. Van 12 oktober t/m 27 oktober 2019 kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is in de herfstvakantie ook op maandag open.

Programma

In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk 'maken' is. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen. In het Laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met eigen experimenten en proefjes. NEMO’s Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien. 

Bouw een sorteermachine

sorteermachines.jpg

Is het je ooit opgevallen dat de tomaten in de winkel bijna allemaal even groot zijn? Dit komt doordat ze door een machine op formaat zijn gesorteerd. In deze workshop bedenk en maak je een machine die drie ballen van verschillende grootte sorteert!

Van 11.00 tot 17.00

Onderzoek zeepbellen

Kinderlezing in NEMO - zeepbellen - Foto DigiDaan.jpg

Blaas de mooiste zeepbellen in NEMO. Kan jij een bel in een bel blazen?

Van 11.00 tot 17.00

Ruimteschip Aarde

ruimteschipaarde.jpg

Tijdens deze demonstratie laten indrukwekkende satellietbeelden en een grote interactieve globe zien hoe onze aarde er vanuit de ruimte uitziet. Ontdek wat een satelliet is en hoe je er onderzoek mee kan doen.

Meerdere keren per dag

Laat de tandwielen draaien

Laat de tandwielen draaien - tinkering

Maak zelf tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Doorlopend: 11.00 - 17.00 uur

Kettingreactie

DD497882.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Meerdere keren per dag