Alles over Wat een gebouw!

De nieuwe familietentoonstelling Wat een gebouw! staat helemaal in het teken van bouwen, wonen en huizen. Van 9 juli t/m 30 oktober 2022 in NEMO Science Museum

Bij het bouwen van een huis komt heel wat kijken. Het huis zelf moet stevig zijn, er moet ruimte zijn om het neer te zetten én je moet er fijn kunnen wonen. Zou jij willen wonen in een fietscaravan? En hoe bouw je duurzaam?

Ga op onderzoek uit en check wat voor technologie er verstopt zit in de muren van een huis. Neem een kijkje in de toekomst, waarin we beton printen, bouwmateriaal maken van afval en we het zware werk aan robots kunnen overlaten.

Toegankelijkheid

In de tentoonstelling Wat een gebouw! is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor blinde en slechtziende bezoekers. Zo zijn alle teksten te beluisteren via de app NaviLens.

Thuis aan de slag met bouwen

Partners

De tentoonstelling Wat een gebouw! wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Stichting Nieuwe Helden is als inhoudelijk partner betrokken bij de ontwikkeling van de tentoonstelling. Met steun en adviezen van het Bartiméus Fonds werkt NEMO aan een toegankelijk museum voor publiek met een visuele beperking.